1. Gıda ve Gastronomi Fuarı'na Büyük İlgi

'Elazığ 1. Yöresel Gıda ve Gastronomi Fuarı' Elazığ TSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından ziyaret edildi. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

'Elazığ 1. Yöresel Gıda ve Gastronomi Fuarı' Elazığ TSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından ziyaret edildi. 

Gıda ve Gastronomi Fuarını Elazığ TSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte ziyaret eden ve firmalara başarılar dileyen Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Tavuş Elazığ’ın ülkemizde en zengin mutfak kültürüne sahip olan ikinci il olduğunu ifade etti.

Tavuş değerlendirmesinde, “Elazığ Belediyesi organizasyonunda, Odamızın ve ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerimizin desteği ile bu yıl ilki açılan 1. Gıda ve Gastronomi Fuarı’nın öncelikle ilimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyoruz. Belediyemiz öncülüğünde geçen yıl ardı ardına iki fuar organizasyonu yapılmış ve bu yılda içinde bulunduğumuz Nisan ayı itibarı ile ikinci fuar etkinliği gerçekleştiriliyor. İlimiz açısından ve ticaretimizin gelişmesi noktasında bu tür organizasyonların profesyonelce sürekli hale getirilmesi gerektiğine inanmaktayız. Biz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuda üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye kararlıyız.

İlimiz tarihi, kültürü, sanatı, musikisi ve kültürü ile Ülkemizin örnek illerden biridir. Yapılan araştırmalarda yöresel ürün yemekleriyle ve yemek çeşitliliğinin zenginliği ile de 81 il içerisinde ikinci sıradayız. Bu zengin mutfak kültürü ile birlikte yöresel gıda ürünlerimiz ve tarımsal üretimimiz de dikkat çekmektedir. Elazığ Öküzgözü üzümü, kayısısı, çileği, bademi yöreye özgü değerlerdir. Bu tür fuar ve etkinliklerle ilimizin tüm bu zenginliklerinin en etkili şekilde tanıtılması ve işletmelerimiz tarafından nihai ürün haline getirilen bu potansiyelin ülke içinde ve yurt dışında daha büyük pazarlar bulması önceliğimizdir. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Asilhan Arslan işte bu amaçla Elazığ heyeti ile birlikte Dubai Turizm Fuarında ilimizin tanıtımına katkı sağlanması için gayret göstermektedir. Hedefimiz ülke içinde ve yurt dışında bu organizasyonların sayısını artırarak ilimiz ekonomi ve sanayisini büyütmektir. Ben bu düşüncelerle Sayın Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenler ile fuara katılan tüm firmalarımıza başarılar diliyor ve katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN