1. Yöresel Elazığ Gıda ve Gastronomi Fuarı Açıldı

Türkiye'de çeşit bakımından en zengin mutfağa sahip illerin başında gelen Elazığ'da 1.Yöresel Elazığ Gıda ve Gastronomi Fuarı açıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Türkiye'de çeşit bakımından en zengin mutfağa sahip illerin başında gelen Elazığ’da 1.Yöresel Elazığ Gıda ve Gastronomi Fuarı açıldı.

Doğukent Mahallesi’nde bulunan fuar alanında Gıda ve Gastronomi Fuarının açılışına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, STK temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta ilk olarak konuşan Gelecek Fuarcılık Direktörü Güngör Bahçacı, “Elazığ Belediyesi olarak gelenek ve göreneklerimizden süzülerek gelen mutfağımızın pratiklerini içeren ve yerel lezzetlerimiz de tatlanan Yöresel Elazığ Gıda ve Gastronomi Fuarı ile yöresel ürün çeşitliliği bakımından zengin iller arasında yer alan şehrimizi bu alandaki tarihi kültürel ve toplumsal kimliğini pekiştirmeyi amaçlamaktayız" ifadelerini kullandı. 

Yöresel Elazığ Gıda ve Gastronomi Fuarı'nın Elazığ'ın yöresel ürünlerinin tanıtımında çok büyük katkısı olduğunu belirten Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen başta Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN