52 Yeni Otobüs Yollarda

Şehrin her geçen gün gelişimine ve değişimine katkı sunan Elazığ Belediyesi makine parkına 52 yeni otobüs kazandırdı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Şehrin her geçen gün gelişimine ve değişimine katkı sunan Elazığ Belediyesi makine parkına 52 yeni otobüs kazandırdı.

Hizmete sunulan otobüsler için Elazığ Belediyesi önünde açılış töreni düzenlendi. Törene Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Hasar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk söz alan EBUAŞ Ulaşım Müdürü İbrahim Aydıngöz, yenilenen araç filosu ile ilgili bilgi verdi. Aydıngöz, “Bundan sonra Elazığ’ımızda daha kaliteli, daha konforlu, daha rahat ulaşım hizmeti sunulması için toplamda 52 adet aracımızla göreve başlayacağız. Araçlarımız yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için engelsiz erişime uygun, yüzde 100 alçak tabanlı, yolcunun maksimum ihtiyacına yönelik ayakta ve oturma alanları ile klimalı, rahat ve yakıt tüketimini minimize eden çevre dostu, egzoz emisyonu ve standartlarına uygun olarak imal edildi” dedi.

BAŞKAN YANILMAZ: ELAZIĞ TARİHİ BİR GÜNE TANIKLIK EDİYOR

Şehrin ulaşımını rahatlatacak ve konforlu bir yolculuk sunacak olan yeni otobüslerin hayırlı olmasını dileyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, konuşmasında, “Elazığ’ımız daha yaşanabilir bir şehir haline geliyor. 2014 yılında 81 il içinde yaşanabilir şehirlerarasında 49. sırada iken 2018 yılında hem hükümetimizin yapmış oluğu yatırımlarla, hem belediyemizin yapmış olduğu yatırımlarla Elazığ’ımız yaşanabilir şehirlerarasında 19. sıraya yükseldi, 20 ili geride bıraktık. Biz önümüzdeki dönemde kendimize hedef koyduk. İnşallah 2023 yılında Elazığ’ımız yaşanabilir şehirlerarasında ilk 10 il arasına girecektir. İşte bunda ulaşımından alt yapısına, üst yapısından sosyal çalışmalara kültür çalışmalarından Elazığ’ımız en önde olacak inşallah. Bütün çalışmalarımızı yaparken çevreci olmayı kendimize hedef aldık. Şu andaki 52 adet otobüsümüz Türkiye’de yapılan en çevreci otobüslerdendir. Kilometrede tükettiği akaryakıt en az düzeydedir. Taşıdığı kişi sayısı oturanlarla ve ayakta olanlarla birlikte en yüksek düzeydedir. Bundan sonra Elazığ’ımızın caddelerine, bulvarlarında ya ELBÜS’leri göreceksiniz veya şu anda çalışan 52 adet otobüslerimizi göreceksiniz. En son teknolojilerle Elazığ’ımız devamlı buluşacak. Bu otobüslerin temininde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

MİLLETVEKİLİ BULUT: ULAŞIM KONFORU ÖNEMLİDİR

Törende bir konuşma yapan AK Parti MKYK üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise şunları kaydetti:

Açılışını gerçekleştireceğimiz 52 otobüsün ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 3,5 ay önce yine buna benzer çok güzel bir hizmetin açılışını hep birlikte yapmıştık. O zaman ELBÜS’leri açmıştık, yine Elazığ bir ilki yaşamıştı. İlk defa milli ve yerli olan bu otobüsler Türkiye’de sahaya Elazığ’da çıkmıştı. Bugün yine 52 tane sıfır kilometre otobüs Elazığ’ın hizmetine sunulacak. Ulaşım konforu gerçekten çok önemli. Eğer ulaşım konforu çok iyi değilse yapmış olduğunuz merkezlerin hiç önemi yok. Türkiye’nin en büyük hastanelerinden Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptık. Eğer ulaşımda konforlu değilse insanlar o hastaneye giderken eziyet çeker. Ben ulaşımda atılan bu adımlar çok önemli olduğunu düşünüyorum. Elazığ’a birçok hizmet yaptık. Allah’a hamdolsun bunlar 16 yıllık güçlü bir iktidar ve güçlü bir liderin öncülüğünde oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.

VALİ KALDIRIM: BELEDİYE HİZMETLERİ ARTARAK SÜRÜYOR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise konuşmasında Elazığ’ın önemli bir şehir olduğunu belirterek, “Rabbim bu güzel hizmeti hayırlara vesile kılsın. İnşallah Elazığlılara güzel hizmetlere vesile kılsın. Elazığ gerçekten hizmetler açısından özellikle kamu hizmetleri açısından önemli hizmetler aldı. Elazığ kadirşinas bir şehir, kendine hizmet edeni takdir etmesini bilen bir şehir. Dolayısıyla yapılan hizmetleri ne kadar takdir etsek azdır. Ben gerçekten geldiğimden beri birçok açılışa katıldım. Elazığ’ın hem kendi ölçeğindeki illerle kıyaslandığında hem diğer illerle kıyaslandığında ne kadar güzel hizmetler aldığını yakinen görüyorum. Alt yapısını önemli ölçüde tamamlamış bir şehir. Dönüp bakıldığında listede yapılması gerekenin kalmadığı bir şehir. Ben bu hizmetin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya dua etti. Daha sonra il protokolü tarafından 52 yeni otobüsün açılışı gerçekleştirildi ve otobüslerle şehir turu atıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN