Akıncılar Derneğinden Önemli Açıklama

Akıncılar Derneği 2. Başkanı Mehmet Ertuğrul yazılı bir açıklama yaptı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Akıncılar Derneği Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle biraçıklama yaptı. 

Akıncılar Derneği 2. Başkanı Mehmet Ertuğrul tarafından yapılan açıklama şöyle:

Çanakkale, Türk milletinin, tarih boyunca hür ve müstakil yaşamayı bir hayat felsefesi olarak benimsediği, bu nedenle hiçbir gücün Türk milletini esaret altına alamayacağının dünyaya ilanıdır.

Çanakkale, Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının, birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisinin, varlığına yönelen tüm tehditleri yok etmenin adıdır.

Çanakkale, Türk milletinin onuruyla bir destan yazarak bunu bir kez daha tüm dünyaya ispatladığı yerdir.
“Çanakkale Zaferi, Merhum Akif’in deyimiyle “gel seni tarihe gömelim desem sığmazsın” diye tarif etiği çoğu lise öğrencisi 250 bin şehidin kanlarıyla yazdığı bir eşsiz bir destandır.

Çanakkale Anadolu’nun her evinde Rumeli’nin her bölgesinden, İslam dünyasının her beldesinden, Şam’dan Bağdat’tan, Filistin’den, Beyrut’tan Kahire’den, Kosova’dan Üsküp’ten Saray Bosna’dan aynı gaye için serden geçen şehitlerimizin yurdudur.

Türk milleti Çanakkale'de kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir.
Milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan Çanakkale Zaferi, yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır.

Bu destanı yaşatmak amacıyla her yıl bu destansı zaferi daha bir coşkuyla kutluyoruz.

Unutmayalım ki millet olarak tarihten ibret alıp Çanakkale ruhunu birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu diri tutuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hiç bir hedef, başaramayacağımız hiçbir iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Yeter ki tefrikaya düşmeyelim

Bu gün yedi düvelin kıskaç altına almak istedikleri milletimizin hiç bir zaman unutmaması gereken tarihi bir tecrübedir Çanakkale Zaferi.

Bu nedenle gelin Birlik Olalım.Gelin Beraber Olalım. Gelin Yerli ve Yabancı Düşmanlara karşı omuz omuza olalım.Gelin, Savaşın yeni Konsepti olan teröre karşı bir ve beraber olalım. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görelim. Masum insanları canice öldürmeyi göze alan katillere ve işbirlikçilerine karşı yüreklerimizi birleştirelim...

Akıncılar Derneği olarak bu vesileyle tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN