Alan: Yeni Bir Dönem Başlayacak

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan 1 Nisanda yapılacak olan Elazığ TSO seçimleri sonrası il ekonomi ve sanayisi için yeni bir dönemin başlayacağını ve başlatmış oldukları kalkınma hamlelerinin meyvelerinin toplanacağını söyledi. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan 1 Nisanda yapılacak olan Elazığ TSO seçimleri sonrası il ekonomi ve sanayisi için yeni bir dönemin başlayacağını ve başlatmış oldukları kalkınma hamlelerinin meyvelerinin toplanacağını söyledi. 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ’da yatırımların önündeki en büyük engel olan Teşvik Yasası’nın girişimleri neticesinde yeniden düzenlendiğini belirtti ve sözlerine şunları ekledi:

Elazığ ekonomisi ve sanayisi için ‘biz şunu yapacağız, bu olursa iyi olur gibi’ günü kurtaran siyasi bir söylem içinde bugüne kadar hiç olmadık. Samimi, dosdoğru ve iyi niyetle yatırımların önündeki engelleri tespit ederek bunları bir bir Yüce Allah(c.c.)’izni ve hükümetimizin destekleriyle çözdük. Elazığ için yatırımların önündeki en büyük engel Teşvik Yasası hususu idi. Bu konuyla ilgili gece gündüz demeden ve riskler alarak elimizden geleni yaptık bugün çok şükür Elazığ artık teşviklerde 6. Bölge desteklerinden istifade eder konuma geldi.

İkinci bir husus ise kaynakların ekonomiye kazandırılması ve OSB dışında yapılacak yatırımların önündeki engellerdi. Bu konuyu da çok yoğun bir süreç ve girişimlerimiz neticesinde Cazibe Merkezleri Programında yapılan yeni düzenleme ile çözüme kavuşturduk.

TOBB ve bağlı Odalarımızla birlikte şirket kuruluşlarından, harçlara, istihdam teşviklerinden enerji desteğine, KOSGEB desteklerinden Kredi Garanti Fonu desteklerine kadar çok önemli düzenlemeleri meclisten geçirdik.

Elazığ iş dünyasında kredi sorunu olan işletmelerimize yerelde destek verilmesi ve süreçlerin hızlandırılması için Elazığ TSO bünyesinde Kredi Garanti Fonunu kurduk.

Bugün Elazığ iş dünyasının önünde yatırımlar anlamında çok önemli sorunları kaldırarak ilin önünü açtık. Tüm bu mücadeleler sabahtan akşama çözülebilecek hususlar değildi. Elazığ bu konuları son 8 yıldır konuşmasına karşın Rabbimin izniyle tüm bu konuları bugün çözerek Elazığ için yeni bir dönemin başlamasına çok şükür vesile olduk.

"EKONOMİ VE SANAYİNİN GELİŞMESİ İÇİN ALTYAPILARI KURDUK"

Başkan Alan, Elazığ ekonomi ve sanayisi için gerekli altyapıları da kurduklarını ifade ederek, “Teşvikler başta olmak üzere diğer engelleri de ortadan kaldırdıktan sonra ilimiz için en önemli ihtiyacın yeni Organize Sanayi Bölgeleri olduğunu gördük. Sayın Valimizin çok önemli destek ve katkıları ile Elazığ 2. OSB’nin tüm çalışmalarını tamamlayarak artık tespit edilmiş olan alanda altyapı ve parselasyon çalışmalarına başlanılmıştır.

Elazığ 2. Organize Sanayi Bölgesinde Teşvikler ve Cazibe Merkezi avantajları ile çok sayıda firmanın başvurusu ve talebi bulunmaktadır. Elazığ önümüzdeki iki yıl içerisinde çok önemli yatırımlar alacak ve ilin en önemli sorunu olan işsizlik problemi inşallah ortadan kalkacaktır. Teşvik Yasasındaki bu gelişmeyle birlikte Sayın OSB Başkanımızın da ifade ettiği gibi bugün 4 binler seviyesinde olan istihdam inşallah çok kısa bir sürede 12 binlere yükselecektir.

Hizmet dönemimiz içerisinde yine ilçelerimizin de OSB imkanlarından yararlanması için ilimizin doğu ve batı bölgelerinde yer alacak şekilde iki ayrı OSB girişimimiz de devam etmektedir. Karakoçan, Palu ve Kovancılar ilçeleri ile Baskil yöresinde kurulacak iki ayrı OSB ile ilimiz top yekün olarak bir kalkınma hamlesi içerisine girecektir.

Küçük yatırımcıların ilk üretim deneyimlerini yapması için Odamızın da içinde olduğu kamu-özel sektör işbirliği ile Elazığ İŞGEM Projesini başlattık. Bu proje ile mevcut İŞGEM’in kapasitesini artırarak aynı zamanda hizmet kalitesini ve imajını da değiştirdik. İŞGEM bugün 2. Kampus alanında çok modern işlikler ve diğer hizmet alanları ile Elazığ için yeni bir değer olmuştur.

Yine Odamızın destek ve işbirliğinde kurulan Fırat Teknokent bugün özellikle yazılım, bilişim ve ar-ge çalışmaları ile bölgenin gözbebeği konumuna gelmiştir. Bu merkezin her geçen gün güçlenmesi imalat sanayindeki büyümenin de lokomotifi olacaktır” dedi. 

"ELAZIĞ TSO’NUN FİZİKİ ALTYAPISI VE HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTTİK"

Başkan Alan hizmet dönemi içerisinde Elazığ TSO’nun fiziki kapasitesi ile hizmet kalitesini yükselttiklerine dikkati çekerek, “Odamız yeni hizmet binasının üç bodrum katı ile zemin katı inşaat halinde metruk bir halde kullanılmayacak durumdaydı. Bu alanları Fırat Kalkınma Ajansına sunmuş olduğumuz proje ile sağlamış olduğumuz finansman desteği ve Odamız bütçesiyle modern bir hale getirdik. Hizmet binamızda bugün çok modern bir Konferans Salonu ile yine son derece modern bir Teşhir ve Tanıtım Merkezi oluşturduk. Odamızın bu fiziki altyapısının güçlendirilmesi ve yenilenmesi ile birlikte hizmet kalitesinde de çıtayı yükselterek Ülke genelindeki 365 adet Oda-Borsa içerisinde ilklerden olarak Online hizmet vermeye başladık. Sunmuş olduğumuz bu hizmetle başta ilçelerimiz olmak üzere, il dışında olan yada Elazığ’da ki işletmelerimiz bulundukları yerden internet üzerinden Odamızdan alınması gereken tüm belgeleri onaylı bir şekilde alarak işlerini hızlı ve zaman kaybına uğramadan yapma imkanına kavuşmuştur. Bu hizmetimiz tüm üyelerimiz için çok değerli ve beğeni görmüştür” ifadelerini kullandı. 

"ODA BÜTÇESİ VERİMLİ KULLANILARAK ÜYE MENFAATLERİNE KANALİZE EDİLDİ"

Oda bütçesinin verimli kullanılmasına çok ciddi şekilde özen gösterildiğini söyleyen Başkan Alan, “Odamızın tek gelir kalemi üye aidatları ve hizmetler karşılığı alınan ücretlerdir. Üyeden alınan bu bütçe ile hizmet veren Odamızın her kuruşunun çok iyi hesaplanarak kullanılması ve üye menfaatleri doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini düşünerek buna göre hareket ettik. Tüm harcama kalemlerimizi bir bir analiz ettik. Allah (c.c.) rızası için kul hakkını gözeterek çok iyi bir planlama yaparak ortalama her yıl Odamız bütçesine 1 milyon TL kazandırdık. Sonuç olarak burası elbette bir ticarethane yada para biriktirme ofisi değil. Tasarruflarımızla oluşturduğumuz bütçemize TOBB’den de sağladığımız ek bütçe ile yaklaşık 11 milyon TL’yi düşük faizli olarak üyelerimize kredi olarak kullandırdık. Oda tarihinde ilk kez bizim dönemimizde uygulanan bu destek mekanizmasını daha da geliştirerek önümüzdeki dönem içerisinde yine uygulayacağız” şeklinde konuştu. 

"HİZMETTE ÜYE AYRIMI ASLA YAPILMAMIŞTIR"

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan hizmet dönemi içerisinde tüm üyelere eşit mesafede hizmet verildiğini ve her kesimin sorunuyla birebir ilgilenildiğini ifade ederek, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızın bugün 6100 üyesi bulunmaktadır. Bunun içinde 500 işletmemiz kapasite raporuna sahip olup imalatçı statüsündedir. Geriye kalan 5 bin 600 üye ise ticaretle iştigal eden kesimdir. Üyelerimiz içerisinde kendi başına çalışan ve 15 metrekarede hizmet veren üyemiz de var, bin kişi çalıştıran sanayi kuruluşu da var. Biz bu üyelerimizin her ikisiyle de ilgilenmek ve dinlemek zorundayız. Burası Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, yani sadece sanayi odası veya ticaret odası değil. Bunun bilinci içerisinde sektör ve üye ayrımı yapılmaksızın her kesimin talep ve beklentisine koşmaya gayret gösterdik. Üyelerimizin randevusuz, hafta sonu veya mesai saatleri dışında dahi bizlere kolayca ulaşmaları bugün bize gösterilen yakın ilginin ana kaynağıdır. Bu duruşumuz aynen devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu. 

"ÇOK SAYIDA SORUNU ÇÖZMEYE MUVAFFAK OLDUK"

Sektörel ve bireysel bazda çok sayıda üyenin sorununu çözüme kavuşturmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Alan, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın asli görevi hizmet ettiği üyelerinin sorunlarını çözmek, ticaretin önünde engel var ise kaldırmak, ticaretin hacmini büyütmek ve gelen talepleri değerlendirmektir. Biz bu noktada gerek bireysel gerekse sektörel bazda gelen her talebin sonuna kadar takipçisi olduk. Çok şükür bunların hemen hepsini çözüme kavuşturduk. Bunlardan bazılarını hazırlayacak olursak, Sebze Hali esnafımızın kira bedelleri ve sözleşme şartlarıyla ilgili sorunları, Oto Galericiler Sitemizin sorunları, Keban Barajı havzasındaki balık ve su ürünleri üreticilerimizin sorunları, Toplu taşıma sektöründeki üyelerimizin sorunları, Müteahhitlik sektörünün sorunları, Gıda Toptancılarının sorunları, İnşaat Malzemecilerinin sorunları, Emlakcıların sorunları, Nakliyecilerin sorunları, Medikal Sektörünün sorunları ve şu an aklıma gelmeyen bir çok sektörel sorunu gerek yerel yönetimler, gerek ilgili bakanlıklar ve gerekse TOBB nezdinde çözüme kavuşturduk. Hizmet dönemimiz içerisindeki üyelerimize yönelik bu yakın ilgi ve göstermiş olduğumuz gayretler bugün bizim çözüm odaklı ve üyelerimizin sonuna kadar arkasında olduğumuz güvenini vermiştir. Seçim kampanyası vesilesiyle gittiğimiz her yerde bu yakın ilgi ve teveccühü görüyoruz. Allah (c.c.) çok şükür bize bunu nasip etti” diye konuştu. 

Başkan Alan sözlerini şöyle tamamladı:

Ben bu düşüncelerle, 1 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlerimizin camiamıza, ilimize, seçimlere hazırlık içinde olan ve çok yoğun bir çalışma temposu gösteren tüm gruplardaki arkadaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor, bu süreç içerisinde gerek ziyaretlerle gerekse telefonlarla tüm üyelerimize verilen rahatsızlık için aflarını istirham ediyor ve helalliklerini helalliklerini arz ediyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN