Alpay Azerbeycan'da

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 'Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Müzesi Açılış Töreni'ne katıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, "Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin ve Kafkas İslam Ordusunun 100. Yıldönümü" etkinlikleri çerçevesinde, Azerbaycan’ın ikinci büyük şehri Gence’de düzenlenen “Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Müzesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Alpay'ı Gence’de Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Tümgeneral Kerim Veliyev, Gence Valisi Elmar Veliyev, Türkiye’nin Gence Başkonsolosu Orhan Işık, Bakü Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral Zafer Ocak ve Gence’de yerleşik akrabaları karşıladı. 

Kafkas İslam Ordusunun komutanı Nuri Paşa’nın (Killigil) heykeli, çalışma masası ve bazı eşyalarının sergilendiği Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti müzesinde, büyük kahramanlıklar sonucunda Cumhuriyeti kuran Mehmed Emin Resulzade, Fetih Han Soylu, Gence Valisi Doktor Hududat Refi Beyli başta olmak üzere Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay’ın dedesi Mehmed Kasım’ın da fotoğrafları ve kitabeleri yer aldı.

Müze açılış töreni öncesinde Alpay ve Azeri heyet Haydar Aliyev Anıtını ziyaret ederek anıta çelenk bıraktı. Daha sonra anıt defterini imzalayan Alpay, Türkiye’nin Gence başkonsolosluğunu da ziyaret etti. 

Edinilen bilgiye göre, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay 26 Mayıs Cumartesi günü yurda dönecek.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN