Alpay

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Bugün (05 Temmuz 2018) İslamabad’da Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri çok daha ileriye taşıyacak stratejik bir proje için Milli Savunma Bakanlığına bağlı ASFAT A.Ş. ile Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı arasında bir sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme görüşmeleri ve süreç Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve Milli Savunma bakanı Nurettin  Canikli’nin yönetimi ve talimatı ile devam ettirilmiştir.

Milyar dolarlık ve tarihi önemde ki bu sözleşme ile Milgem olarak bilinen Korvet tipi 4 adet savaş gemisinin Pakistan’a inşa ve satışı gerçekleştirilecektir. İlk iki gemi Bakanlığımıza bağlı İstanbul tersane komutanlığında iki gemi ise Pakistan Karaçi tersanesinde inşa edilecektir. Bilindiği gibi ASFAT A.Ş., Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki 3 tersane ve 27 askeri fabrikanın imkan ve kabiliyetlerinden istifade etmek üzere özel Kanunla kurulmuş %100 devlet sermayeli bir kamu şirketidir.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı ve ASFAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şuay ALPAY’ın heyet başkanı olarak bulunduğu ve yaklaşık 10 gün süren müzakereler sonucunda bugün yapılan törende sözleşme Türkiye tarafında ASFAT A.Ş. ile  Pakistan savunma üretim Bakanlığı arasında imzalanmıştır. İmza törenine müzakereleri sürdüren İstanbul tersane komutanı Tuğamiral Erdinç Yetkin,Müsteşar Yardımcısı Basat Öztürk,Müsteşar vekili ve Asfat Başkan vekili Yunus Emre Karaosmanoğlu ile İslamabad büyükelçisi Mustafa Yurdakul’da katılmıştır. Bu proje, Pakistan’ın milli inşa ve tasarım yeteneğini kazanmasını sağlayacak, Türkiye de ise İstanbul Tersane Komutanlığının yanı sıra pek çok sayıda savunma sanayi şirketimize ilave iş imkanları getirecektir. İmzalanan milyar dolarlık sözleşme kapsamında yapılacak işler, ülkemizin savunma sanayi sektöründe tek kalemdeki en büyük ihracat miktarını da teşkil edecektir.

Netice olarak bu proje, her iki ülkenin de ulusal ekonomilerine önemli katkıda bulunacak ve yeni iş imkanları yaratacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN