Arslan ICC Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi'nin 64. Genel Kurul toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun teklifiyle yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi’nin 64. Genel Kurul toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teklifiyle yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Dünyanın en büyük iş örgütü olan Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi 64. Genel Kurul Toplantısı, TOBB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Türkiye Milli Komitesi Üyeleri de belirlendi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun teklifi ile ICC Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Elazığ TSO Başkanı Arslan, Ülkemiz ve ilimiz iş dünyasını en iyi şekilde ulusal ve uluslararası her platformda temsil etmenin gayreti içine olacağını ifade etti. Arslan değerlendirmesinde, “Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na bu önemli hizmete bizleri layık gördüğü için öncelikle teşekkür ediyorum. ICC platformunda Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil ederek, ilimiz yatırım imkanlarının da ulusal ve uluslararası boyutta değerlendirilmesine öncülük edeceğiz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın böyle üst düzey bir platformda temsil edilecek olmasından büyük bir mutluluk duymaktayım. Camiamıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Arslan: ICC’nin Güçlü Olması Bizim Yararımızadır

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ICC Genel Kurulun’da yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin küresel ihracatta yüzde 1,2'lik payla dünyada 22, ithalatta ise yüzde 1,6 payla 15. sırada bulunduğunu belirterek, "Dolayısıyla kurallı küresel ticareti destekleyen Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) gibi kurumların güçlü ve etkin olması, bizim yararımızadır." ifadelerini kullandı. 

ICC'nin dünyada ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş örgütü olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, odanın 1. Dünya Savaşı'nın uluslararası ticarete verdiği zararı hafifletmek için bir grup girişimci tarafından, "barışın tüccarları" sloganıyla kurulduğunu hatırlattı.

Hisarcıklıoğlu, ICC'nin zamanla, farklı ülkelerden özel sektör temsilcilerini bir çatı altında topladığını, dünyada ticaretin artırılması ve engellerin kaldırılması için referans kurum haline geldiğini vurgulayarak, "Bugün ICC'nin küresel ağı, 100'den fazla ülkede 6 milyonun üzerindeki müteşebbis, ticaret odaları ve meslek birliklerini kapsıyor. Ülkemizde, TOBB çatısı altında faaliyet gösteren ICC Türkiye Milli Komitesi, Türk iş aleminin, uluslararası arenadaki gözü ve kulağıdır." diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN