Asilhan Arslan'dan Gündem Değerlendirmesi

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan Türkiye ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.2 büyümesini ekonomimiz üzerinde senaryo yazanlara verilmiş anlamlı bir cevap olarak değerlendirdi. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan Türkiye ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.2 büyümesini ekonomimiz üzerinde senaryo yazanlara verilmiş anlamlı bir cevap olarak değerlendirdi. 

Başkan Arslan değerlendirmesinde, “Türkiye’nin 2018 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5.2 büyümesi ekonomimiz üzerinde senaryo yazanlara verilmiş anlamlı bir cevaptır. Yılın ikinci üç ayı seçim dönemine rastlamasına rağmen, bu süreçte seçime yönelik popülist yaklaşımlar yerine ekonominin gereklerinin uygulandığını gösteriyor. Son rakamlar bir kez daha milletçe, ekonominin bütün aktörleri olarak büyük bir dayanışma ve güven içinde olduğumuzu ortaya koyuyor” şeklinde konuştu

ARSLAN: BÜYÜMENİN SİGORTASI İHRACATTIR…

İkinci çeyrek büyümesinin yeni yol haritamızın ipuçlarını verdiğini belirten Arslan, “İhracatın dış ticarete net katkısı dikkat çekici. İç talebin soğuduğu bu süreçte ihracat büyümemizin sigortası olmuştur. Yüzde 5.2’lik büyümenin, Nisan, Mayıs ve Haziran gibi maliyet baskısının arttığı bir dönemde üretim dinamiklerinin çalıştığını göstermesi açısından da ayrıca önemlidir. Sanayi ve yatırım artışı ekonomiyi çok ciddi manada desteklemiştir. Kurda istikrar sağlanınca bu katkı çok daha fazla olacaktır” ifadesini kullandı. 

PAROLAMIZ, ÜRETİM, İHRACAT VE TASSARUF OLMALI

Türkiye ekonomisi üzerindeki baskının arttığı dönemde yaptığı tüm açıklama ve değerlendirmelerde, üretim ekonomisinden vazgeçilmemesinin önemini vurguladığını belirten başkan Arslan, “Türkiye’nin bundan sonraki hedefi, büyümemizi sağlıklı ve sürdürülebilir politikalar geliştirmek üzerine kurgulaması gerekmektedir. İkinci çeyrek büyümesi de bize bunun açık mesajını veriyor. Parolamız üretim, ihracat ve iç tasarruf olmalıdır. Son büyüme verisi, dikkat etmemiz gereken alanlara da işaret ediyor. Tarımın katma değer anlamında negatif bölgeye düşmesi dikkate alınarak müdahale edilmesi gereken bir husustur. Bununla birlikte mali disiplinin korunması adına kamu harcamalarındaki katkıyı, daha üretken yerlerde değerlendirip, imalat sanayine dayalı bir dönüşümü tartışmasız hayata geçirmeliyiz” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN