Asilhan Arslan'dan Müjdeli Haber!

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) Başkan adayı Asilhan Arslan seçim çalışmaları kapsamında gittiği ilçede müjdeli haberi verdi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) Başkan adayı Asilhan Arslan, yaptığı ziyaret esnasında Kovancılar'a Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağı müjdesini verdi. 

TSOseçimleri kapsamında Kovancılar esnafı ile bir araya gelenAsilhan Arslan Kovancılar’ın Ekinözü köyünde kendileri tarafından kurulan güneş enerjisi santralini de ziyaret etti. Arslan santralde yaptığı açıklamada, Kovancılar’ a önümüzdeki günlerde 300 megavat enerji üreten bir organize sanayi bölgesi kurulacağı müjdesini verdi.

Kovancılar esnafından ve halkından büyük bir ilgi gören Arslan, Bingöl Caddesi esnaflarını ziyaret ettikten sonra ekibiyle birlikte kendileri tarafından kurulan ve Türkiye’nin en büyük lisanssız güneş enerjisi santrallerinden olan Ekinözü Güneş Enerjisi Santrali’ni de ziyaret etti. Arslan tesiste yaptığı değerlendirmede "Seçim çalışmalarımız kapsamında grup temsilcisi işadamı arkadaşlarımızla birlikte Kovancılar ilçemizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda ziyaret ettiğimiz Kovancılar’ın Ekinözü köyüne kurduğumuz ve Türkiye’nin en büyük lisanssız güneş enerjisi santrallerinden biri olan bu tesisin çok önemli bir özelliği bulunmaktadır. Bu proje çok ortaklı bir yapı ile oluşturulmuştur. Burada işletme maliyeti en düşük seviyede tutularak maksimum derecede enerji üretimi gerçekleştirme amaçlanmaktadır. Bu memlekette ortaklık olmaz diyenlere en büyük cevap bu santraldir. Bu santral aile şirketleriyle birlikte yaklaşık 50 ortaktan oluşmaktadır. Ortak yönetim sistemiyle yürütülen santral Kovancılar’a Elazığ’a ülkemize katma değer sağlayacak ve bölge insanına iş aş sağlayacak bir projedir. Bu proje ile bugün bu
bölgenin insanları istihdam edilmektedir" ifadelerini kullandı. 

“KOVANCILARDA 300 MEGAVAT ENERJİ ÜRETEN BİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
KURULACAK”
Tesisin kuruluşu sırasında kendilerine destek verenlere teşekkür eden Arslan önümüzdeki günlerde Kovancılar’ a enerji ihtisaslı bir organize sanayi bölgesi kurulacağı müjdesini verdi. Arslan, “Biz projeyi uygularken Kovancılar’dan Ekinözü ve çevre köylerden çok büyük destekler gördük. Vermiş oldukları desteklerden dolayı kendilerine sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu projeyle birlikte Kovancılar’a güneş enerji ihtisas bölgesi kurulması içinde çalışmalar yürüttük. Birlikte çalıştığımız iş insanları ve akademisyenlerimiz ile birlikte bir proje ortaya koyduk. Valilik Yatırım Koordinasyon Merkezi kanalıyla bu projemiz hayat buldu. Bütün fizibilite çalışmalarını biz üstlendik. Bakanlık onayını da aldık. Önümüzdeki günlerde Kovancılarda 300 megavat enerji üreten bir organize sanayi bölgesi kurulacak. Biz ETSO çatısı altında çok ortaklı bir yapıya sahip bir şirket kuralım ve Enerji Bakanlığı’nın ihalesine talip olalım, yatırımı yapan da kazanan da Elazığ’ lı olsun istiyoruz. Bu projenin sonuna kadar takipçisi olduğumuzu da belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN