Asilhan Arslan'dan Çarpıcı Açıklamalar!

'Gülşah Altaş'la Kentin Durağı' programına konuk olan TSO Başkan adayı Asilan Arslan çarpıcı açıklamalar yaptı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan adayı ve Arslanlı AŞ Yönetim Kurulu üyesi Asilhan Arslan Radyokent’te 'Gülşah Altaş'la Kentin Durağı' programına konuk oldu.

Gülşah Altaş’ın hazırlayıp programa canlı yayın konuğu olan Arslan, ekonomiden spora, turizmden tarıma, sanayiden kültür sanata kadar Elazığ’a dair birçok konuya değindi. 

Elazığ’ın en öncelikli konusunun eğitim olduğunu, eğitim olmadan şehrin kalkınamayacağını, gerekli atılımları yapamayacağını, ekonomiden sosyal alana kadar her yönden geri kalacağını dile getiren Arslan Elazığ’ın 6. Bölgeye dâhil edilmesinin ekonomi ve yatırım açısından olumlu bir gelişme olmasının yanı sıra yeterli olmadığını, çünkü bu teşviklerden sınırlı sayıda işkolunun faydalanabildiğini vurguladı ve şehrin kalkınabilmesi ve refaha ulaşabilmesi için topyekûn kalkınması gerektiğini söyledi.

Arslan TSO Başkanı olmaları halinde şehre birçok proje kazandıracaklarının altını çizerek son günlerin gündem konusu olan Üniversite arazisinin Dubaili yatırımcılara verilmesi konusunda, kullandığı "Ben ülkeme bir yatırım gelecekse bu yatırımın kaynağının nerden geldiği benim çok önemli değil, önemli olan burada yapılacak olan yatırımın şeklidir, bu yatırım faydalı mıdır yoksa faydalı değil midir ben ona bakarım" ifadeleri ile Fırat Üniversitesi senatosunun aldığı kararı eleştirdi.

Elazığ’ın jeopolitik konumu açısından çopk önemli bir konumda olduğunu, bu konumu itibari ile doğu ve batı hatta Asya ve Avrupa arasında bir köprü mahiyetinde olduğunu hatırlatan Arslan şehrin dinamikleri doğru kullanılması halinde kalkınmanın çok daha hızlı olacağını belirtti.

Programın sonlarına doğru vatandaşlar gelen soruları da yanıtlayan Arslan, aslında odanın fiziki yapısı ile ilgili bir durumdan dolayı Oda binasının dışında bir yer olan Koç ilköğretim okulunda oy kullanılması için il seçim kuruluna bir dilekçe ile başvurduklarını ve bu taleplerinin de seçim kurlu tarafından olumlu karşılandığını söyledi.

Program, Arslan'ın, yapılacak ETSO seçimlerde tarafların vakur bir tavır sergilemeleri gerektiğini sonuç her ne olursa olsun Elazığ’a yakışır bir seçim süreci olması temennisi ile son buldu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN