Atıklar Bisiklete Dönüşecek

Elazığ Belediyesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında çalışmaları devam ediyor.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında çalışmaları devam ediyor.

'Sıfır Atık' projesi çerçevesinde Elazığ Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle ‘5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası’ etkinlikleri kapsamında atık toplama kampanyası başlatıldı.

ATIK YAĞ, PİL VE KAPAK GETİRENLERE BİSİKLET KAZANMA ŞANSI

Çeşitli hediyelerin yer aldığı kampanya etkinliğine katılmak isteyen vatandaşlarımız 1 kg bitkisel atık yağ, 50 adet mavi kapak veya 20 adet atık pil ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde kurulan standa atık teslimi yaparak çekilişe katılmaya hak kazanabilir. 28 Mayıs Pazartesi günü başlayıp 1 Haziran tarihine kadar atık teslimlerinin devam edeceği kampanyanın sonucu ise 5 Haziran 2018 tarihinde Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde açıklanacak. Standa en fazla atık teslimi yapan vatandaşlarımız ise içerisinde bisiklet ve çeşitli hediyelerin yer aldığı kampanyadan kazandıkları hediyeleri kampanya sonucunda teslim alabilecek.

ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ

Kampanya ile ilgili Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada insanlığın ortak mirası olan çevreyle ilgili yeni nesilde farkındalık oluşturmak ve onlara çevre bilinci aşılamak olduğu belirtilerek kampanyaya çocukların ilgisinin daha yüksek olduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca atık teslim standına gelen her çocuğa çevre temizliğinin önemine ilişkin bir takım bilgilerin aktarıldığı ve onların çevre temizliği hususunda daha duyarlı, hassas ve bilinçli davranmaya teşvik edildiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN