Başkan Yanılmaz Önemli Açıklamalarda Bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yerel ve ulusal basın organlarının temsilcileriyle bir araya gelerek düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Elazığ'ın huzur kenti olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, Sanayi Mahallesi esnafıyla bir araya geldiği toplantıda 'Suriyelilere 3 gün içerisinde kenti terk edin' ifadesini kullanmadığını, bazı mahfiller tarafından çeşitli basın yayın organlarına haberin bilerek servis edildiğini kaydetti.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yerel ve ulusal basın organlarının temsilcileriyle bir araya gelerek düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Elazığ’ın huzur kenti olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, Sanayi Mahallesi esnafıyla bir araya geldiği toplantıda “Suriyelilere 3 gün içerisinde kenti terk edin” ifadesini kullanmadığını, bazı mahfiller tarafından çeşitli basın yayın organlarına haberin bilerek servis edildiğini kaydetti.

Elazığ’ın Suriyeli mültecilere kapılarını açtığını, ama hiç kimsenin de taşkınlık yapmaya hakkının olmadığını dile getiren Başkan Yanılmaz, şehir insanının huzurunu bozacak hiçbir eyleme müsaade edilmeyeceğinin altını çizdi. Münferit bir olayın bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak yayınlandığını kaydeden Başkan Yanılmaz, böylesi asılsız ve iftira dolu haberler hakkında sava açılacağını söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

Öncelikle toplantımıza hoş geldiniz diyor ve cumanızı tebrik ediyorum. Dün akşam şehrimizde görmeye pek alışık olmadığımız son derece üzücü olaylar yaşanmıştır. Konuya geçmeden önce altını çizmek istiyorum. Türkiye olarak tarihimiz boyunca inanç birliği, kader birliği yapmış ve yüzyıllar boyu birlikte yaşamış Suriyeli kardeşlerimize zor zamanlarında kardeşlik kapılarımızı açtık. Elazığ olarak bizler de bu kardeşlik kervanında yerimizi aldık. Onlarla ekmeğimizi suyumuzu paylaştık. Ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği üzere Suriye toprakları güvenli hale gelinceye kadar da onlar bizlerin misafirleridir. Cumhurbaşkanımızın ifadeleri doğrultusunda Elazığ olarak kardeşliğin sembol illerinden bir olarak bu kardeşliği yaşatmaya devam edeceğiz.

YANILMAZ: SANAYİ MAHALLESİ’NDEKİ OLAY MÜNFERİT BİR OLAYDIR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Sanayi Mahallesi’nde yaşanan olayın münferit bir olay olduğunu belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:

Mahallede yaşanan olay tek başına kişi bazlı münferit bir olaydır. Bunu tüm Suriyeli kardeşlerimize mal etmek mümkün değildir. Yaşanan hadisenin sorumlularıyla ilgili olarak emniyet güçlerimiz gerekeni yapmış olaya karışanlar anında sınır dışı edilmişlerdir. Bizler bu şehrin belediye başkanıyız. Şehirde yaşanan her olayın üzerine gitmek ve çözüm bulmak gibi bir görevimiz de var. Zira bu şehir huzur adasıdır ve kim olursa olsun hiç kimsenin huzurumuzu ve mutluluğumuzu bozmasına hiç kimse kusura bakmasın ama göz yumamamayız. İşte bu misyonla geçtiğimiz gün Sanayi Mahallesi’nde yaşayan olaylar ve arkasında devam eden gerginlikler dolayısıyla bu mahallemize giderek hemşerilerimizi dinledik. Hemşehrilerimizle dün akşam yaptığımız görüşmeyle de bu konuda yaşanan gerginliği giderdik. Öte yandan bugün Elazığ’da muhabiri dahi olmayan bir basın-yayın organı haddini fazlasıyla aşarak, söylemlerimizi çarpıtarak ve hatta iftira boyutunda bir haber servis etmiştir. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmede “Suriyelilere dükkânlarını kapatmaları ve mahalleden gitmeleri için üç gün verdik. Belediye olarak hiçbir Suriyeliye çalışma izni vermedik, vermeyeceğiz.” şeklindeki yalan kara propaganda yoluna gidilmiştir.

Yaptığım açıklama basın-yayın organlarımıza servis edilmiştir. Bu açıklamamda da görüleceği üzere yaşanan bu hadiseyle ilgili olarak huzurun başkenti olan şehrimizde hiç kimsenin altını çizerek ifade ediyorum kim olursa olsun huzurumuzu bozmasına müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Bu noktada sorumlulara emniyet güçlerimizce gereken cezai müeyyide uygulanacaktır. Bu kişilerin kim olduğuna bakmadığımız gibi bu münferit hadiseyi ensar kardeşliğiyle bağrımıza bastığımız Suriyeli kardeşlerimizin tamamına da mal etmeyiz.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN