Belediye, Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

Elazığ Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda belediye sınırları içinde kurban satışı ve kesim yapılacak noktalar belirlenerek, hazır hale getirildi. Halk sağlığının korunması ve çevresel kirliliğin oluşmaması adına cadde ve sokaklarda kurban satışı ve kesimine izin verilmeyecek.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda belediye sınırları içinde kurban satışı ve kesim yapılacak noktalar belirlenerek, hazır hale getirildi. Halk sağlığının korunması ve çevresel kirliliğin oluşmaması adına cadde ve sokaklarda kurban satışı ve kesimine izin verilmeyecek.

Kurban kesim noktalarında vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri hijyenik ortamlar hazırlanırken, kurban satıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda da gerekli düzenlemeler yapıldı.

Çalışmalar kapsamında kurban satış ve kesim noktalarında gerçekleştirilen zemin çalışması, alt yapının hazırlanması, kesim askı demirlerinin yerleştirilmesi, lavaboların hazırlanması, aydınlatma çalışmaları, kurban satış ve kesim noktalarına su tesisatı çekilmesi gibi çalışmalar tamamlandı. Bayram süresince kurban satış ve kesim noktalarında vatandaşlara su ikramında bulunulacak.

KURBAN SATIŞ – KESİM NOKTALARI

• İmam Efendi Bulvarı-Güney İmar Yolu

• Yıldızbağları Mahallesi (Hafriyat Alım Sahası)

• Doğukent Mahallesi (Hayır Çarşısı Yanı)

• Çaydaçıra Mahallesi

• Hayvan Borsası

KURBAN KESİM YERLERİ

• Sürsürü Mahallesi (Hacı Nazmi Camii karşısı)

• Abdullahpaşa Mahallesi Pazar Yeri

• Hilalkent Mahallesi (Hilalkent Camii karşısı)

• Cumhuriyet Mahallesi (Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanı)

• Rüstempaşa Mahallesi (Eski Cezaevi arkası)

• Kırklar Mahallesi (Pazar yeri alt tarafı)

• Kızılay Mahallesi

• Yıldızbağları Mahallesi (Perşembe Pazarı üstü)

• Yeni Mahalle Hamdi Başaran Caddesi (Kanal üstü)

KURBAN KESİM YERLERİNDE HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Vatandaşların kurban kesim noktalarında sıkıntı yaşamamaları adına ekiplerimiz tarafından konteyner, çöp poşeti vb malzemelerin temini gerçekleştirilecek, kesim yerlerinde geçici lavabo bulundurulacak.

KURBAN TİMİ OLUŞTURULDU

Elazığ Belediyesi klasik bir bayram görüntüsü olan kaçak kurbanlıkların yakalanması için vatandaşa destek sağlayacak. Elazığ Belediyesi bünyesinde oluşturulan kurban yakalama timi, vatandaşların 0543 23 23 153 WhatsApp hattı ve 153 Beyaz Masa’yı aramaları halinde olay yerine intikal ederek vatandaşa hizmet verecek.

OTOBÜS SEFERLERİ ÜCRETSİZ

Elazığ Belediyesi tarafından bayramın 1. 2. 3. ve 4. günü ise şehir genelinde tüm otbüslerle ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacak. Ayrıca arefe günü de Harput, Asri ve Gülmez mezarlıklarına ulaşım hizmeti ücretsiz sunulacak.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından halk sağlığının korunması amacı doğrultusunda bayram öncesi şekerleme, pasta, kadayıf ve tatlı üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarına yönelik bir dizi denetim gerçekleştirildi. Ekipler ayrıca bayram süresince herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için özellikle kurban satış ve kesim noktalarında denetimlerini aralıksız sürdürecek. Halk sağlığının korunması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla belirlenen noktalar haricinde kurban kesimine izin vermeyecek.

ŞEHİRDE BAYRAM TEMİZLİĞİ

Elazığ Belediyesi Kurban Bayramı öncesinde bir yandan şehrin cadde ve sokaklarındaki yol ve kaldırımlarda yenileme-bakım ve onarım çalışması geçirirken, bir yandan da rutin temizlik hizmetleri haricinde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Park ve bahçeler başta olmak üzere yeşil alanlarda gerçekleştirilen çevre düzenleme ve temizlik çalışmalarının yanı sıra camiler ile Harput’ta bulunan türbeler de temizlik çalışmaları ile bayrama hazırlandı. Bayram süresince hizmetlerini aralıksız sürdürecek olan ekipler özellikle kurban kesim noktalarında yoğunlaşarak, bayram ve bayram sonrasında gerekli tüm çalışmaları yaparak, çevresel kirliliğin önüne geçecek.

BAYRAM SÜRESİNCE KESİNTİSİZ HİZMET

Öte yandan 110 itfaiye, 185 su arıza, 153 Beyaz Masa, ücretsiz cenaze hizmetleri gibi birimler, nöbetçi ekipleriyle bayram süresince 24 saat aralıksız olarak vatandaşa hizmet sunacak.

Elazığ Belediyesi kartlı su sayacı aboneleri için de on günlük tatil süresince hizmet sunacak. Vatandaşlar 08.00-17.00 saatleri arasında Belediye iş Merkezi ve Ahmet Aytar Meydanı’nda bulunan veznelerden su kontörü yükleyebilecek.

KURBANLAR HAYIR ÇARŞISINA

Elazığ Belediyesi tarafından kurulduğu günden itibaren toplumsal yaşamda kardeşlik köprüleri kurarak, ihtiyaç sahibi vatandaşların A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını her ay düzenli olarak karşılayan Hayır Çarşısı, bayramda da kurban bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine destek sağlayacak. Bayramın bayram tadında yaşanması ve bayram sevincinin şehrin tamamını kucaklaması için başlatılan Hayır Çarşısı Kurban Bağış Kampanyası doğrultusunda, dileyen vatandaşlar kestikleri kurban etlerini bağışlayacaklar, dileyenler de kurbanlıklarını kesim için canlı bağışlayabilecek.

Şehirde dayanışma ve kardeşliği güçlendirmeye vesile olan Hayır Çarşısına kurban eti ve küçükbaş kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşların 153 Beyaz Masa hattı ile irtibat sağlamaları halinde, ekipler tarafından bağışları toplanacak. Hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan kurban etleri hijyen koşulları çerçevesinde paketlenerek, daha önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Küçükbaş canlı kurban bağışında bulunan vatandaşların kurbanları uygun koşullarda kesilecek. Vatandaşlar kesilen kurbanlarının diledikleri miktarını Hayır Çarşısı’na bağışlayacak.

BAYRAM SİNEMASI KUŞAĞI

Elazığ Belediyesi ile Çayda Çıra Film Festivali işbirliği ile düzenlenen Yeşilçam Açık Hava Sinema Günleri kapsamında Kültür Park Amfi Tiyatro’da bayram sineması kuşağı gösterimi yapılacak. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN