Belediye'den Bir Program Daha

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi kültürel faliyetler kapsamında bu kez de Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçi’yi konuk edecek. 

Bu akşam saat 19.00'da Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan 'Osmanlı’nın Yitik Şehri Kerkük’ programına Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçi’nin yanı sıra katılacak olan Ahmet Yüce ise Harput ve Kerkük türkülerini yorumlayacak. 

Birbirinden değerli ve alanlarında söz sahibi isimleri, Elazığlılarla buluşturan Elazığ Belediyesi, şehrin kültür-sanat hayatına katkı sağlayan programlarını sürdürüyor. 2014’te bu yana 645 kültür sanat etkinliğine imza atan Elazığ Belediyesi, bir Kerkük sevdalısı olan Prof. Dr. Suphi Saatçi’yi ağırlayacak.

Elazığ Belediyesi'nden edinilen bilgiye göre, Akademisyen, Yüksek Mimar Prof. Dr. Suphi Saatçi’nin konuşmacı olarak katılacağı konferansın ardından Harput musikisinin değerli yorumcusu Ahmet Yüce tarafından Harput’tan Kerkük’e bir türkü resitali sunulacak.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuya ilişkin şehre fiziki açıdan olduğu kadar kültür-sanat alanında da katkı sağlamanın önemi üzerinde hassasiyetle duyduklarını ifade ederek, “Şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak her adım bizim için değerlidir. Şehrimizin kültürel, folklorik, turistik değerlerinin yaşatılması ve tanıtılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Harput ve Kerkük yüzlerce yıllık kültür, sanat birikimiyle kardeş şehirlerdir ve birbirini tamamlayan özel bir bağa sahiptirler. Bu program vesilesiyle bu kaim dostluk ve kardeşliğe bir ivme daha kazandıracağız. Harput-Kerkük arasında yüzlerce yıllık bir maziye sahip bugüçlü bağların bugüne yansıması olarak düzenlenecek programa, tüm hemşehrilerimiz davetlidir" ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN