Belediye Konservatuarı Türk Müziği Korosu Açılışı Yaptı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz Ocak ayı itibariyle hayata geçirilen Elazığ Belediyesi Konservatuarı Türk Müziği Korosu, sezon açılışını gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz Ocak ayı itibariyle hayata geçirilen Elazığ Belediyesi Konservatuarı Türk Müziği Korosu, sezon açılışını gerçekleştirdi.

Belediye Kültür Merkezi Hazar Salonu’nda gerçekleşen programa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Musiki Cemiyeti ve Devlet Korosu Kurucusu Emekli Koro Şefi Naci Sönmez, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, koro üyeleri ve musiki severler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Belediye Konservatuarı Korosu Viyolonsel Sanatçısı Büşra Karabacak gerçekleştirdi. Gönül birliğiyle bir yola çıktıklarını belirten Karabacak bu birliğin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini ise müziğin gücüyle gerçekleştireceklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Elazığ Musiki Cemiyeti ve Devlet Korosu Kurucusu Emekli Koro Şefi Naci Sönmez de Başkan Yanılmaz’ın girişimleriyle kurdukları korolarının her kesimden gönüllüye ulaşması için çok çaba sarf edeceklerini belirtti.

Kültür-sanat çalışmaları adına önemli bir hizmet olan belediye konservatuarının, doğru zamanda doğru insanla hayat bulduğunu ifade eden Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan ise bu anlamlı çalışmanın Naci Sönmez’in hayali olduğunu ve bu hayali gerçekleştirmenin de yine sanata ve sanatçıya değer veren Başkan Yanılmaz’a nasip olduğunu kaydetti.

“MUSİKİNİN DERİN OLDUĞU BİR İLİN FERTLERİYİZ”

Elazığ Belediye Konservatuarı’nın yaptığı işlerle sadece ilimizde değil Türkiye’de de başarı sağlayacağını belirten Başkan Mücahit Yanılmaz, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Hedefimiz daima üst seviyelere çıkabilmektir. Elazığlılara da çıtayı yüksek tutmak yakışır. Bizlere Harput müziğini hediye eden atalarımız bizlere bu çıtanın her zaman yüksekte olması gerektiğini öğretti. Bugün göreve geldiğimiz 2014 yılından daha ileri bir konumdayız; ama hedeflerimiz büyük. Emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN