Bin 948 Subay Eğitimini Tamamladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, 27 Temmuz 2018 Cuma günü İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda ve Kara Harp Okulu İzmir Maltepe Yerleşkesi Komutanlığı'nda düzenlenen mezuniyet törenlerine katıldı. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, 27 Temmuz 2018 Cuma günü İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda ve Kara Harp Okulu İzmir Maltepe Yerleşkesi Komutanlığı’nda düzenlenen mezuniyet törenlerine katıldı. 

İlk olarak sabah saatlerinde İzmir’ de Türk Silahlı Kuvvetlerinin subay ihtiyacını karşılamak üzere ‘Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışını Kazandırma’ (SUTASAK)  eğitimi sonucunda mezuniyete hak kazanan subaylar için tören düzenlendi. Törenin onur konuğu Binali Yıldırım’dı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Binali Yıldırım'ın yanı sıra törende, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof Dr Erhan Afyoncu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin üst kademe komutanları da Kara Harp Okulu İzmir Maltepe Yerleşkesi Komutanlığı’nda hazır bulundu.

27 Temmuz Cuma günü 15 ayrı sınıftan 1948 subay adayı SUTASAK eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezuniyete hak kazandı.

Törende dönem birincisi subaya ödülünü onur konuğu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Binali Yıldırım verirken, Bakan Yardımcısı Alpay, eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve dereceye giren subaylara mezuniyet belgelerini takdim etti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN