Coğrafi Bilgi Sistemleri Konferansı

Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen “Geleceğin Bilgi Teknolojisi: Coğrafi Bilgi Sistemleri' konulu konferans yapıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Fırat Üniversitesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Geleceğin Bilgi Teknolojisi: Coğrafi Bilgi Sistemleri (Kullanım Alanları ve Önemi)” konulu konferans yapıldı.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saadettin Tonbul, 8. Kolordu Komutanlığı yetkilileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saadettin Tonbul, bilgiyi mekânsal açıdan sentezleyen Coğrafyacılar olarak mekânı dijital ortama aktarıp olayları bütüncül olarak görebilmeyi ve değerlendirebilmeyi sağlamak amacıyla, Fırat Üniversitesi Coğrafya bölümünde eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerine CBS eğitimi verildiğini söyledi.

Fırat Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Sunkar ise CBS’nin her türlü coğrafi referanslı bilginin etkin olarak elde edilmesi, depolanması, güncellenmesi, kullanılması,  analizi ve görüntülenmesi için bilgisayar donanımı, yazılımı, coğrafi veri ve personelin organize olarak toplanması olarak tanımlandığını belirtti.

Fırat Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhan Oğuz Akdemir, Coğrafi bilginin yaşamsal ve bilimsel önemine dikkat çekerek, diğer bilim dallarının Coğrafya bilimi ile işbirliği yapmaları gerekliliğine vurgu yaptı. Fırat Üniversitesi Sanal Kampüs yazılımının hazırlandığını ve Üniversitenin 3D modellemesi ile hem kampüs girişlerinde hem de web aracılığı ile adeta gerçek yaşamda kampüsteymiş gibi sanal gezilebileceğini, kişilerin, tesislerin binaların adreslerinin sanal rehberler ile bulunabileceğini belirtti.

Konferansa katılan ESRI Türkiye’nin Eğitim Sorumlusu Fatih Ocak da, her yıl 50 bin üniversite öğrencisinin ESRİ ürünleri eğitimi aldığını ifade ederek, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Yönetim Bilgi Sistemleri konusunda kapsamlı çözümleri ve CBS uygulamalarını, günlük yaşamdan kullanım örnekleri ile gösterdi. Ocak ayrıca; konferansa katılan öğrencilere avantaj sağlayacak ESRI’nin katılım belgelerinin verileceğini açıkladı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN