Dev FETÖ Operasyonu! 40 Gözaltı Var

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) soruşturması kapsamında Erzincan merkezli İstanbul, Elazığ ve Niğde'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 40 şüpheli gözaltına alındı. 

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde çalışan Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Kom Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde, Erzincan, İstanbul, Elazığ ve Niğde illerinde olmak üzere 30 farklı adreste silahlı terör örgütüne üye olmaktan aranan kişileri yakalamaya yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.  

Operasyonlarda örgütün güvenli ev olarak tabir ettiği, 5 gaybubet evinde saklandığı belirlenen 11 şüpheliden 9' u yakalandı. Şüphelilerden birinin başkası adına düzenlenmiş kimlik belgesi kullandığı tespit edilirken, yine gaybubet evlerinde saklanan ByLock kullanıcısı 7 şüpheli yakalandı.

Yeni il yapılanmasıyla irtibatlı olduğu tespit edilen öğrenci evleri ve bu evlerde kaldığı belirlenen 23 şüpheliden 22'si ve örgüt evlerine lojistik destek sağladığı değerlendirilen market sahibi 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, yakalanan 40 şüpheli ile ilgili soruşturma devam ediyor. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN