Doğalgaz Kullanmayana Ceza!

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Doğalgaz kullanımı artık zorunlu hale getirildi. Doğalgaz kullanmayanlara idari ceza uygulanacak.

Elazığ Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre doğalgaz hattı geçen tüm kamu kurum ve konutlarda doğalgaz kullanımı mecbur edilirken, kullanmayan konutlar için idari para cezası uygulanacak. 

Açıklamada, "Elazığ genelinde özellikle kış aylarında artan hava ve çevre kirliliğinin önüne geçmek, halk sağlığını korumak amacıyla 24.04.2017 tarihinde alınan Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile doğalgaz hattının geçtiği bölgelerde ısınma amaçlı doğalgaz kullanımı zorunlu hale getirildi.

Elazığ Belediyesi ‘’Temiz Hava’’ sloganıyla, İl genelinde Ulusal Hava Kalitesi verilerine göre parametreleri iyileştirmek için uygulama ve denetimlerine devam edecek" dendi. 

Alınan Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) Kararı doğrultusunda, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için doğalgaza geçilmesi hususunda 2018-2019 kış sezonu itibariyle hazırlıklarını tamamlaması gerektiğini belirtildiği açıklamada, aksi takdirde 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun ilgili maddelerine göre idari yaptırım kararı uygulanacağı ve yapılacak denetimlerde doğalgaz kullanmayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağını bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN