Dünya Kanser Günü Etkinliği

Haber detayları için tıklayınız.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “4 Şubat Dünya Kanser Günü”münasebeti ile etkinlik düzenlendi.

Hazarbaba Kayak Merkezi’nde bir etkinlik düzenlenen etkinliğe Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Abdulkadir Kantarcıoğlu, Başkan Yardımcısı Habip Elban, Şube Müdürü Osman Aktaş ve sağlık çalışanları katıldı. 

Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, dünyada ve Türkiye'de ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sıraya yükselen ve önemli bir toplum sağlığı sorunu haline gelen kanser hastalığına dikkat çekmeyi hedeflediklerini söyledi ve ekledi:

"4 Şubat Dünya Kanser Günü sebebi ile bu gün sağlık çalışanları ile birlikte Elazığ’ın en yüksek rakımlı yeri olan Hazarbaba Kayak Merkezi’ne gelmiş bulunmaktayız. Burdaki amacımız halkımıza kanserlerde erken teşhisin önemini vurgulamak. Gerçekten kanserde erken teşhis hayat kurtarır.Bizde bu amaçla Sağlık Bakanlığı olarak, Sağlık Müdürlüğü olarak bir takım kanserlere yönelik rutin testler yapmaktayız. Özellikle bütün Aile Sağlığı Merkezlerimizde Kolorektal kanserler, rahim kanserleri için testlerimiz mevcuttur. Halkımız buralarda istedikleri şekilde istifade edebilirler. Yine Eğitim ve Araştırma Hastanemizin bünyesinde mevcut olan kısa adı KETEM olan Kanser Erken Tanı Teşhis ve Eğitim Merkezi’nde Mamografi çektirerek bu testlerden faydalanabilirler. Bizim için gerçekten erken teşhis çok önemli, hem ülke ekonomisi açısından hem de kanserde etkin bir tedavi açısından çok önemlidir. Biz her zaman şunu söylüyoruz, kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Özellikle tüm halkımızın bu konuda duyarlı olmalarını beklemekteyiz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN