EHAD'dan 'Hafızlar Bilgi Sistemi' Bilgilendirmesi

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Elazığ Şubesi tarafından 'Dünya Hafızlar Haftası' dolayısıyla basın açıklaması yapıldı. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Elazığ Şubesi tarafından 'Dünya Hafızlar Haftası' dolayısıyla basın açıklaması yapıldı. 

EHAD Yönetim Kurulu'nun yaptığı basın açıklamasında dernek olarak hafızlığı tanıtmak, teşvik etmek ve hafızların sorunlarına çözümler üretebilmek amacıyla her yıl üç ayların başlangıcı olan Receb ayının ilk haftasını Dünya Hafızlar Haftası olarak kutladıkları belirtilerek, üç ayların ülkeye ve İslam alemi için hayırlara vesile olması için dua edildi.

"Evrensel Hafızlar Derneği olarak Türkiye genelinde şube ve temsilciliklerimizle Çanakkale’deki Hafız Alileri, 15 Temmuz’daki Kurra Hafız İbrahim Yılmazları yâd etmek, Zeytindalı-Afrin harekâtındaki Ordumuza Destek, vatanımız ve mukaddesatımız uğruna canından vaz geçen Şehitlerimize Dua temalı programlar organize edeceğiz" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada  EHAD olarak 81 ildeki şube ve temsilcilikleri ile Kuran-ı Kerim’i sahih okuma dersleri, Hatimle Teravih Namazı kıldıranları ödüllendirme programları, Kur`an-ı Kerim Sahih ve Güzel Okuma yarışmaları, hafızlık öğrencilerine yaz ve kış dönemlerinde kamp programları ve hafızlık yolu motivasyon seminerleri, hafızlık öğrencilerine çeşitli hediyeler takdim edilmesi, ihtiyaç sahibi hafız ve hafız adaylarına burs verilmesi gibi birçok hizmetin devam ettiği kaydedildi. 

HAFIZLAR BİLGİ SİSTEMİ

Açıklamada, "Değerli basın mensupları kıymetli hafız kardeşlerim; Evrensel Hafızlar Derneğimiz ülkemizdeki hafızları tespit ederek, hafızlarla irtibata geçmeyi, hafızlıklarının korunmasına destek olmayı, eğitimöğretimlerine daha verimli bir şekilde devam edebilmelerine, istihdamlarına ve kendilerini geliştirmelerine yönelik pek çok çalışma yaparak hafızların Kur’an hizmetlerinde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla 'Hafızlar Bilgi Sistemi'  geliştirmiştir. Hafız kardeşlerimiz 'Hafızlar Bilgi Sistemi'  ile ilgili detaylı bilgi ve kayıt için www.hbs.ehad.org.tr adresini kullanabilirler. Değerli basın mensupları muhterem misafirler ve genç hafız kardeşlerim Basın toplantımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize teşekkür eder Dünya Hafızlar haftasının Hafızlarımız ve İslam alemine hayırlı olmasını cenabı haktan niyaz ederim" ifadalerine yer verildi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN