Elazığ'a Hayran Kaldılar

İstanbul'dan gelen misafirler, Elazığ'a hayran kaldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi tarafından tamamlanan ve çalışmaları devam eden projeleri yakından takip etmek amacıyla İstanbul'dan gelen Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri Elazığ'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretin ilk durağı Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanı ve Kültür Park oldu. ardından Doğukent Mahallesi'nde bulunan ve Elazığ Belediyesi'nin önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan Hayır Çarşısı gezildi. Barkotlanarak raflarda yerini alan ürünleri ve hijyen koşullarına uygun bir şekilde düzenlenen gıda ürünleri bölümünü gezen heyet, ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz için hayata geçirilen bu projenin, ne kadar yerinde ve faydalı olduğuna dikkat çekti. 2015 yılında hizmete sunulan Hayır Çarşısı'nın, açılış törenine kendisinin de katıldığını belirten Elazığ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer İçmeli, ödüllü bir proje olan Hayır Çarşısı'nın farklı bir sistem ile hizmet verdiğini kaydetti. Hayır Çarşısı'nda paranın geçmediğini ama gönüllerin birleştiğini vurgulayan Ömer İçmeli, hayır yapan ve yapılan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran herkese teşekkür etti.

Hayır Çarşısı'nın işleyişi ile ilgili bilgiler aktaran Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selami Polat ise, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın talimat ve yönlendirmeleriyle vatandaşlarımıza her türlü destek ve imkanın sağlandığını, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da tereddüt dahi etmeden belediyeye ve Hayır Çarşısı'na başvurabileceklerini kaydetti.

HARPUT'A HAYRAN KALDILAR

Dört bin yıllık kadim bir geçmişi bünyesinde barındıran ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Harput'un tarihi ve turistik mekanlarını gezen konuklar hayranlıklarını gizleyemedi.

İncelemelerini Harput'ta yer alan ve kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sunmak ve yöresel el sanatlarımızın zenginliklerini tanıtmak amacıyla çalışmalarını sergilediği El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nı gezerek sürdüren konuklar, daha sonra Ahşap Oymacılığı Kursu’nu ziyaret ettiler. Yapılan çalışmaları büyük bir beğeni ile inceleyen misafirler bayanların ürettiği çalışmalardan alarak onlara destek oldu.

İŞGEM'E ZİYARET

Heyet Elazığ'da sürdürdüğü temaslara Elazığ İş Geliştirme merkezi'ni ziyaret ederek devam etti. İŞGEM'İN Elazığ ve bölgesi için çok faydalı bir kurum olduğunu belirten İŞGEM Genel Direktörü Ömer Naci Karataş ise konuklara iş dünyasında sağladıkları olanak ve yeni girişim fırsatlarıyla alakalı bilgilendirme toplantısı yaptı. Konuklar daha sonra en iyi sağlık projeleri alanında birincilik ödülüne layık görülen Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevini ziyaret ederek incelemelerini sürdürdü. Ziyarette konuşan İstanbul Elazığlılar Cevizli Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Kuran, ameliyathaneden barınakların temizliğine kadar hastanedeki her detayı titizlikle incelediklerini ve bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte sadece Elazığ'ın değil bölgenin de önemli bir ihtiyacının karşılandığını söyledi.

Konuklar daha sonra İzmir'de kahramanca mücadele ederek şehit olan Elazığlı Polis Fethi Sekin'in kabrini ziyaret ederek dua ettiler. İnceleme gezilerine çevreci bir anlayış doğrultusuyla hayata geçirilen Çöpten Enerji Üretim Tesisi projesini gezerek devam eden konuklar, tesisin 10 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşıladığını öğrenince büyük bir hayranlık yaşadılar. Ziyarette konuşan Erzurum Vakfı Yönetim kurulu Üyesi Neşe Şairoğlu çöplerin havaya ve toprağa zarar vermeyerek enerjiye dönüştürülüşünü gayet memnun edici olarak karşıladıklarını ve Elazığ'a her geldiklerinde daha farklı hizmetlerle karşılaştıklarını söyledi. Mali Müşavir Fatih Karadaş ise yapılan hizmetler dolayısıyla başta Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz olmak üzere tüm belediye çalışanlarına emekleri ve düşünceleri için teşekkür etti.

BAŞKAN YANILMAZ İLE BİR ARAYA GELDİLER

Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeleri daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Elazığ'da çok farklı etnik gruplara mensup insanların yaşadığını belirten Başkan Yanılmaz, "kiliseye giden vatandaşımız da mutlu olsun, camiye giden vatandaşımız da huzurlu olsun istiyoruz. Bu açıdan bir ayağımız cem evinde bir ayağımız kilise de, bir ayağımız ise camide" dedi.

İnsanların kendi inançlarından kopmadan yaşaması gerektiğine inandıklarını ve toplumun millet olma şuuruyla kenetlenmesi gerektiğini belirten Başkan Yanılmaz, "birlikte yönetim anlayışımız gereği dili, dini, mezhebi ne olursa olsun Elazığ'ı vatandaşlarımızla birlikte yönetiyoruz" dedi.

Elazığ'da yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Elazığ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer İçmeli ise şehir insanının yaşam standartlarının yükseldiğini ve bunda Başkan Yanılmaz'ın katkısının büyük olduğunu kaydetti.

CHP Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Perihan Sevim ise Elazığ'ın bambaşka bir şehir haline geldiğini ve özellikle Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi projesinden çok etkilendiğini belirtti.

Elazığ Belediyesi'nin ileriye dönük projeler geliştirdiğini ifade eden Malatyalılar Sivil Toplum Örgütleri Birliği Anadolu Yakası Başkanı Mehmet Çelik de hizmetlerin farklı ve anlamlı olduğunu söyledi.

Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem Doğan ve dernek Avukatı Gözde Öçer ise Elazığ'ın cadde ve sokaklarının temizliğine dikkat çekerek adeta bir turist gibi ağırlandıklarını belirtti.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN