Elazığ'da Geçici Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Haber detayları için tıklayın

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ'ın bazı bölgeleri geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçelerindeki bazı bölgeler, geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Açıklamada, "Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan, aşağıda koordinat bilgileri yazılı Elazığ ili Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçe sınırları içerisindeki (15) ayrı bölgede 15 Kasım 2017 – 15 Kasım 2018 tarihleri arasında Bakanlar Kurulunun 20.11.2017 tarihli 2017/11025 sayılı kararı ile (1) yıl süre   ile özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir.
Halkımızın can ve mal güvenliği için; özel güvenlik bölgelerine mülki amir izni olmadan girişler yasaklanmıştır." dendi.

Açıklmaya göre, Alacakaya ilçesi sınırlarında Gortil ve Herbite yaylaları, Arıcak ilçesi sınırlarında Görese bölgesi, Karakoçan sınırlarında Gazdağı-Karaboğa Dağları hattı, Dilektaşı Yaylası, Akpınar batısı, Pilavtepe bölgesi, Koçyiğitler köyü batısı, Başak Yaylası, Velikan Doğusu ve Çatılı bölgesi, Palu ilçesinde de Akdağ Bölgesi ile Haydar ve Deştibotan yaylalarına söz konusu tarihe kadar mülki amir izni olmadan girişlerin yasaklandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN