Elazığ'da Okul Camii Buluşmaları

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elazığ İl Müftülüğü arasında imzalanan protokolle yürürlüğe giren 'Okul Cami Buluşmaları' projesinin etkinlikleri kapsamında Mescidi Rahman Cami'inde toplanıldı. 

Etkinliğe, Vali Vekili Erkan Kaçmaz, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Din Öğretimi Şubesinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Yasin Karakaya, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesinde Vali Vekili Erkan Kaçmaz, MEB İl Müdürü Feyzi Gürtürk ve İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya Kuran Kursunda eğitim görev vatandaşları ve çocuk kreşini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Proje ile ilgili bilgiler verip, öğrencilere tavsiyelerde bulunan Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Okul ile Cami’nin vazgeçilmezliğini ve birlikte hareket edildiği takdirde uyuşturucu ve teröre karşı kötü alışkanlıklara karşıda çok etkili olacağını düşünüyoruz. Yani bizim bu Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığımız proje aynı zamanda sadece dini konular değil sosyal alanda da hedef olarak sağlıklı gençlik yetiştirmektir. Diğer bir taraftan imam hatip okullarımız var. Buraları camilerimizi kullansın istiyoruz" ifadelerini kulandı. 

Okul ve camilerin toplumun temel taşı olduğunu ifade eden Elazığ Vali Vekili Erkan Kaçmaz ise, "Temel taş olan okulların ve camilerin bu memleketin temel taşı olan bu iki kurumun ne kadar biz nitelikli hale getirirsek, ne kadar içini böyle gençlerle donatabilirsek, memleketimizin bekası anlamında da kalıcı izler kalıcı formlar atılacağının birer izlerini yaşıyoruz. Ve hepimizin malumudur ki dinden, insanlıktan, ahlaktan yoksun bir ilimin ne kişiye faydası vardır ne insana faydası vardır ne insanlığa faydası vardır. O yüzden ilim noktasında uğraş verirken bunu ahlak noktasında, din noktasındaki kısımda mutlaka tamamlamamız, ihmal etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Okul Camii Buluşmaları Projesi etkinliği, cami ziyaretinde bulunan öğrenciler ile yapılan sohbetle son buldu. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN