Elbüsler Görücüye Çıktı

Şehir içi toplu taşımada konfor, hız ve yüksek kalite standartlarında hizmet verecek yüzde yüz yerli elektrikli otobüsler, görücüye çıktı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Şehir içi toplu taşımada konfor, hız ve yüksek kalite standartlarında hizmet verecek yüzde yüz yerli elektrikli otobüsler, görücüye çıktı. 8 Haziran Cuma günü caddelerde seyir edecek ELBÜS’lerin tanıtımını yapmak üzere basın mensuplarıyla bir araya gelen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz araçların test sürüşünü de bizzat kendisi yaptı.

Elektrikli Ticari Araçlar ve Raylı Sistemler Üretim firması sahibi Murat Bozankaya ile birlikte ELBÜS’lere ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yanılmaz, çevreye zarar vermeyen ve enerji tasarrufu sağlayan ELBÜS’lerin Türk mühendisler tarafından yapıldığını ve yüzde yüz yerli ve milli olduğunu belirtti.

BAŞKAN YANILMAZ: ELAZIĞ İÇİN ÖZEL ÜRETİLDİ

Elektrikli, şarjlı, körüklü, bataryalı ve şehir içi taşımacılığında sıfır emisyona sahip otobüslerin, Elazığ için özel üretildiğini ve dünyada ilk olarak Elazığ’da kullanıma başlanacağını belirten Başkan Yanılmaz, ELBÜS’lerin en büyük özelliğinin ise Türk mühendisler tarafından dizayn edilip üretilmesi olduğunu söyledi.

“150 KİŞİ KAPASİTELİ”

Araçların 18 metre uzunluğunda ve 150 yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Başkan Yanılmaz, koltukların da son derece konforlu olduğunu ve araçların her akşam yıkanarak gerekli hijyenin sağlanacağını kaydetti.

Araçların gece 3 saatlik şarj ile 400 kilometre yol gidebileceğini kaydeden Başkan Yanılmaz, şehir içi ulaşımda bir otobüsün alabileceği ideal rakamın ise normal şartlarda 300 km olduğunu ve ELBÜS’lerin çok tasarruflu olduğunu kaydetti.

GÜZERGÂH: DOĞUKENT ŞEHİR HASTANESİ-İLETİŞİM FAKÜLTESİ ARASI

ELBÜS’lerin Doğukent Şehir Hastanesi ile İletişim Fakültesi arasında sefer düzenleyeceğini belirten Başkan Yanılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti: “seferler Hilalkent’ten gelindiğinde Malatya Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Valifahribey, Hürriyet Caddesi, Ali Rıza Septioğlu Bulvarı, Yaşar Doğu Bulvarı, Seyda Molla Bahri bulvarı ve Hayır Çarşısı önünde bitecek. Geri dönüşte ise Ali Rıza Septioğlu Bulvarı’ndan geldikten sonra Necdet Doğan Caddesi’nden Beyaz Çeşme’nin oraya çıkacak. Sonra Yeni Cami’nin oradan İzzetpaşa Camisine ve Gazi Caddesi’ne çıkacak. Sonra Zübeyde Hanım Caddesi’nden devam edecek.”

HAZİRAN AYI SONUNA KADAR ÜCRETSİZ TAŞIMA HİZMETİ

Cuma günü hizmet vermeye başlayacak ELBÜS’lerin Elazığlılara hayırlı olmasını dileyen Başkan Yanılmaz, araçların haziran ayı sonuna kadar ücretsiz yolcu taşıyacağını, hazirandan sonra ise ücretli olacağını kaydetti.

ELBÜS GÜZERGÂHINA ARAÇ PARKI YASAK

Elazığ Belediyesi tarafından ELBÜS güzergâhı boyunca yapılan sarı çizgilerin araçlar tarafından ihlal edilmemesi hususunda emniyet müdürlüğü trafik birimi ve zabıta görevlilerinin gerekli önlemleri alacağını belirten Başkan Yanılmaz, ELBÜS’lerin hızını yavaşlatacak hatalı park yapımlarını engelleyeceklerini belirtti.

“HEMŞERİLERİMİZİN DUYARLILIĞINA GÜVENİYORUM”

ELBÜS güzergâhına hatalı araç parklarını önlemek için gerekli tedbirleri alacaklarını belirten Başkan Yanılmaz, vatandaşlara özel çağrıda bulunarak, “inanıyorum ki hemşerilerimizde bu konuda gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstereceklerdir. Şimdiden kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN