Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bankacılığı bıraktı, devlet desteğiyle köyüne yerleşip hayvancılığa başladı

Uzun yıllar bankacılık sektöründe çalışan Engin Öztürk, mesleğini bırakarak devletten aldığı 100 bin lira hibeyle köyüne yerleşti ve besi yetiştiriciliğine başladı.

Pandemide tonlarca satılan kolonyada yüzde 50 düşüş yaşandı

Elazığ'da pandemi döneminde günlük ortalama 4 ton kolonya satışı yapılırken, korona virüsün etkisini kaybetmesi ile bu miktar 250 litreye kadar düştü. Virüsün unutulmaya yüz tutmuş kolonya geleneğini yeniden canlandırdığını belirten kolonyacı Güven Buldaç, satışların pandemiye oranla yüzde 50 düştüğünü fakat pandemi öncesine göre de 40 arttığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler çalışanları için promosyon ihalesi yapıldı

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelinin maaş promosyon ihalesi gerçekleşti.

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Yılmaz: 'Matrah düzenlemesiyle birlikte bayilere araba almaya giden vatandaşlar araç alamadı'

Matrah düzenlemesiyle birlikte sıfır otomobillerde yaşanan indirimlerin ardından sıfır araç almak isteyen vatandaşlar bayilerde araba bulamazken, Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz, Matrah düzenlemesinden halk yararlanamadı. Bayilere araba için gittiler, araba bulamadılar dedi.

ETSO Başkanı Alan göreve başladı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan yeni yönetimi ile birlikte görevine başladı.

'Fırat'ı Keşfet' Projesi tescillendi

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru sonucunda TRB1 bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak marka tescil belgesi almaya hak kazandı.

Elazığ'da silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ'da çiftçilerin yılın ikinci ürünü olarak tarlasında yetiştirdiği ve hayvanların kaba yem ihtiyacını karşıladığı silajlık mısır hasadı başladı.

Elazığ TSO başkanlık seçimi heyecanı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO) üyeleri, yeni başkan ve yönetimini belirlemek üzere sandık başına gitti.

Kayıtlı istihdama teşvik

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, sosyal güvenliğin önemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Dünyada sadece Elazığ'da çıkıyor, 60 ülkeye ihraç ediliyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan vişne renginde, damarlı yapıya sahip, dekoratif amaçlı yoğun ilgi gören mermer, 4 kıtada 60 ülkeye ihraç ediliyor. 40 yıldır dünyanın gözdesi haline gelen vişne mermeri bugüne kadar Kabe, Beyaz Saray, Dubai ve Palmiye Adalarındaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekanı süsledi.

STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu: 'Acemi birliğinin Elazığ'da kurulmasını istiyoruz'

STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, Elazığ'ın özellikle pandemi sonrası ekonomik anlamda zor günler geçirdiğini belirterek, kente acemi birliğinin kurulması gerektiğini söyledi.

Elazığ orciği Almanya, Hollanda ve Amerika sofralarında

Elazığ'da üzüm ve cevizle hazırlanan coğrafi işaret tescilli orcik yapımına başlandı. Yöreye özgü lezzeti ile yurt içinde 81 ile gönderilen orcik, Almanya, Hollanda ve Amerika'dan da alıcı buluyor.

Elazığ'da şeker pancarı mesaisine başlayan çiftçiler fiyattan memnun

Elazığ Şeker Fabrikası tarafından 67'nci pancar alım ve işleme kampanyasının startının verilmesiyle birlikte tarlalarda yoğun hasat mesaisi başladı. Pancar hasadına başlayan çiftçiler, verilen fiyattan memnun olduklarını aktardı.

Elazığ'da çiftçiye 6 buçuk milyon liralık hibeli tohum desteği

Elazığ'da sertifikalı tohum kullanımını teşvik etmek amacıyla bin 442 çiftçiye 6 buçuk milyon lira tutarında yüzde 75'i hibeli tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Seçimde aday olmama kararı aldım'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Asilhan Arslan, TSO seçimlerinde aday olmayacağını belirterek, 'Sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir sürecin eşiğine geldiğimi, geçtiğimiz hafta yaptığım tetkik ve tedavi neticesinde öğrendim. Kıymetli hocalarımızın, üzerine basa basa ikaz ve uyarıları ile tedavi sürecinin bir an önce başlaması gerektiğini tarafıma iletmeleri üzerine, 12 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşecek olan Elazığ TSO başkanlık seçimlerinde aday olmama kararı aldım' dedi.

Elazığ'da şeker pancarı alım kampanyası başladı

Elazığ'da şeker pancarı alım ve işleme kampanyası açılış töreni düzenlendi.

Elazığ'da 20 bin dönümlük alanda badem hasadı başladı

Elazığ'da kent genelinde toplamda 20 bin dönüm alan üzerinde ekili olan badem hasadına başlandı.

19 ilde 19 milyon yavru sazan sulara bırakıldı

Elazığ'da Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde Keban ilçesinde balık hasadı ve balıklandırma etkinliği düzenlendi. Bu çerçevede Elazığ dahil 19 ilde 19 milyon yavru sazan sulara bırakıldı.

Elazığ TSO kalitede başarısını sürdürüyor

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalite Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş tarafından Elazığ TSO'da bir gün süren TSE-EN-ISO 9001:2015 belge yenileme tetkiki başarıyla tamamlandı.

Toplam 1149 haber.