Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Elazığ'da Türk Halk Müziği Konseri mest etti

Elazığ'da Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ve kursiyerleri tarafından verilen Türk Halk Müziği Konseri katılımcıları mest etti.

Elazığ, kadın eliyle güzelleşiyor

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kadın ekipleri tarafından kaldırım, sokak ve refüjlerine çiçek dikimi gerçekleştiriliyor. Kadın eliyle güzelleşen kent, baharla birlikte rengarenk bir görünümü kavuşuyor.

Elazığ'da kadınların el emekleri görücüye çıktı

Elazığ Halk Eğitim Merkezi'nde kursiyerlerin eserleri açılan sergide görücüye çıktı.

Trafik Haftası'nda vatandaş ve öğrenciler bilgilendirildi

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da polis ve jandarma ekipleri tarafından Trafik Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerde vatandaşlar ve öğrenciler bilgilendirildi.

Elazığ'da 'Bir tek engel biz miyiz' adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Fırat Üniversitesi Sosyal Hizmet Etkileşim ve Farkındalık Öğrenci Topluluğu tarafından Engelliler Haftası çerçevesinde 'Bir tek engel biz miyiz' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

388 yıllık Hoca Hasan Hamamı'nda restorasyon çalışmaları başladı

Elazığ'da 388 yıllık Hoca Hasan Hamamı'nın restorasyon çalışmaları, bahar mevsiminin gelmesiyle yeniden başladı. Yaz aylarında bitecek olan eser Hamam Müzesi olarak turizme kazandırılacak.

Türkiye Jokey Kulübü Elazığ Hipodromundan Sıfır Atık Projesine destek

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Elazığ Hipodromu doğal kaynakları korumak ve geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla sosyal tesis olarak kullanılan piknik alanının 400 metrelik kısmına eskiden tarımsal faaliyetlerde kullanılan zarar görmüş sulama kanallarını kullanarak yapay dere ve gölet oluşturdu.

Arap Baba türbesinin çöken istinat duvarı onarılacak

Elazığ'da yoğun yağış sonrası çöken Arap Baba türbesinin istinat duvarının, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarılacağı bildirildi.

GGC'den İHA'ya 5 ödül

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından bu yıl 36'ncısı düzenlenen Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışmasında İhlas Haber Ajansı (İHA) 5 ödüle layık görüldü.

Hacivat Karagöz Orta Oyununa çocuklardan yoğun ilgi

Elazığ'da Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde sunulan Hacivat Karagöz Orta Oyununa çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Elazığ'da geleneksel '23. sahur halayı' renkli görüntülere sahne oldu

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da sahurun 23'üncü gecesinde valilik önünde de bir araya gelen yüzlerce Elazığlı aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı. Uzun halay kuyruğu oluşturan vatandaşlar meşalelerin altında renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Elazığ'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Elazığ'da jandarma ekipleri, çocukları misafir etti

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü dolayısıyla çocukları ağırladı.

Elazığ'da Ramazan etkinlikleri sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 'Geleneksel Ramazan Etkinlikleri' çerçevesinde, ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut vatandaşlarla bir araya geldi.

Elazığ'da Ramazan programları devam ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinliklerin tüm hızıyla sürüyor.

Elazığ'da Urartular döneminden kalma kaya mezarlarının turizme kazandırılması bekleniyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan ve 5 yıl önce tescillenen Urartular döneminden kalma kaya mezarlarının, turizme kazandırılması bekleniyor.

Elazığ Belediyesi Ramazan etkinlikleri devam ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 'Geleneksel Ramazan Etkinlikleri' çerçevesinde, tasavvuf müziği sanatçısı Turgut Kırgıl vatandaşlarla bir araya geldi.

Miniklerden sevimli Elazığ halayı

Elazığ'da bir ortaokulun ana sınıfı öğrencileri, Elazığ dik halayı gösterisiyle hem güldürdü hem de büyük beğeni aldı.

Ruhsuz duvarları hayalleriyle renklendiriyor

Elazığ'da yaşayan 57 yaşındaki 2 çocuk babası Nihat Kaban çizdiği resimlerle duvarlara hayat veriyor. Vatandaşların büyük ilgisini çeken çalışmalara imza atan Kaban, çizdiği resimlerle işletmelerin aranan ismi oldu.

Toplam 1013 haber.