Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Edebiyatçılar 'Telmih' dergisinde toplandı

Elazığ'da yaklaşık 5 yıl önce edebiyata meraklı 10 arkadaşın destekleri ile çıkmaya başlayan Telmih dergisi, 23'üncü sayısına ulaştı. Kentte edebiyat ile uğraşan vatandaşları etrafında toplayan dergi, uluslararası bir düzeye ulaşmayı başardı.

Elazığ'da şehit Hasan Halit Küçük için vefa gecesi

Elazığ'da Şehit Hasan Halit Küçük için 'Kahraman Vefa' gecesi düzenlendi.

Elazığ'da şehidin adını taşıyan okulda, şehit için köşe yapıldı

Elazığ'da Şehit Hasan Halit Küçük'ün adını taşıyan okulda şehit Hasan Halit Küçük için köşe yapıldı.

Elazığ'da üniversite öğrencilerinden nostaljik sergi

Fırat Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından, bir alışveriş merkezinde açılan sergide öğrenciler, Yeşilçam film afişlerini kendi benliklerine göre tasarladı.

Sanatseverlerden 'Yunus Emre' tiyatro oyununa büyük ilgi

Elazığ'da gösterime giren 'Yunus Emre' tiyatro oyununa sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Hobi olarak başladığı filografi sanatında, devlet sanatçısı oldu

Elazığ'da infaz koruma memuru olarak görev yapan Ayhan Güneş, yıllar önce bir sergide görüp ardından hobi olarak başladığı filografi sanatında devlet sanatçısı oldu. Kültürel Miras Taşıyıcıları Kurulu tarafından 'Kültür Bakanlığı Sanatçısı' seçilen Güneş, Türkiye'de bu alanda 8 kişiden biri olmayı başardı.

Elazığ İl Müftülüğü aralık ayı mutat toplantısı yapıldı

Elazığ İl Müftülüğü 2021 yılının aralık ayı mutat toplantısı, Kur'an kursu yöneticileri ve öğreticilerine yönelik olarak düzenlendi.

Elazığ Belediyesi'nden miniklere sinema keyfi

Elazığ Belediyesi, ana sınıfı öğrencilerini 'Mini Gösteri Merkezi'nde ağırlayarak sinema keyfi sundu.

Elazığ'da çocuk tiyatrosuna yoğun ilgi

Piyes Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanıp sahneye konulan Küçük Prens K'oyun Peşinde adlı oyun, başta çocuklar olmak üzere Elazığlıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Elazığ'da 'Kavasbaşı evi' tescillenerek koruma altına alındı

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan 'Kavasbaşı evi' tescillenerek koruma altına alındı.

Elazığ'da 'Nebevi Davet' konulu konferans

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Elazığ İl Müftülüğü tarafından 'Nebevi Davet' konulu konferans gerçekleştirildi.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi inşası hızla ilerliyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın öncülüğünde Elazığ Belediyesi tarafından 2021 yılında ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanılan 'Şehit Fethi Sekin Külliyesi' inşası hızla ilerliyor.

Tarihi kapalı çarşıda ahilik geleneği sürdürülüyor

Elazığ'da bulunan 93 yıllık Kapalı Çarşıda 'Ahilik Geleneği' yaşatılıyor. Sabah bir araya gelen esnaf, dualarla birlikte iş yerlerini açtı.

Başkan Şerifoğulları Basın ve Musiki Müzesi çalışmalarını inceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, seçim vaatleri arasında yer alan Müzeler Şehri Elazığ Projesi kapsamında hayata geçirilen Elazığ Basın Müzesi ve Elazığ Musiki Müzesinde yapılan çalışmalara ilişkin incelemelerde bulundu.

Elazığ'da öğrenciler her ayın 23'ünde yöresel yemeklerle buluşacak

Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için her ayın 23'ünde yöresel yemek, kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği gerçekleştirilecek. Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen etkinliğin ilki dün Harput Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleştirildi. Üniversite öğrencileri, Elazığ'a ait yöresel yemekleri yedikten sonra kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği ile unutulmaz bir gün yaşadı.

Elazığ'da 'Dünya Çocuk Hakları Günü' etkinliği

Elazığ'da '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler doyasıya eğlendi.

Yönetmenler ve oyuncular yurtlarda kalan öğrencilerle buluştu

'13. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali' kapsamında Elazığ'a gelen yönetmenler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarındaki öğrencilerle bir araya geldi.

Harput Kalesi'nin tarihi çıkan buluntular ile 2 bin 200 yıl geriye gitti

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yerleşimin MÖ 3000'lerin başlarında başladığı belirtilen Harput Kalesi'nde yeni ortaya çıkan buluntular ile kalenin tarihi 2 bin 200 yıl geriye giderek, kalenin 5 bin yıllık olduğu tescillendi.

Yarım asırdır bakıra hayat veriyor

Elazığ'da Türkiye'nin tek bakır rölyef sanatçısı olan ve yarım asırdır bakıra çekiç sallayan Harun Taşdemir'in yaptığı 3 boyutlu eserler, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Toplam 1017 haber.