Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kış aylarının vazgeçilmez tescilli lezzeti 'orcik'

Elazığ'da bağ bozumu döneminde köylerde geleneksel yöntemlerle yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), yoğun talep görüyor.

Elazığ'da Dilimiz Zenginliklerimiz Projesi

Elazığ'da Okul Öncesi Eğitim Kademesi programı çerçevesinde İl Yürütme Kurulu ekibi aralık ayı çalışma ve proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Elazığ'da Cengiz Aytmatov Parkı ve anıtı açıldı

Kırgız Cumhuriyetinin halk yazarı, mütefekkir, diplomat ve dünya edebiyatının büyük kalemlerinden biri olan dünyaca ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un isminin verildiği park ve eserlerinden oluşan anıt, Elazığ'da açıldı.

Yasemin Açık Vakfı kuruldu

Eğitim, sağlık, çevre, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda dayanışmayı geliştirmeyi, yardımlaşmayı artırmayı ve araştırma faaliyetleri yürütmeyi hedefleyen Yasemin Açık Vakfı kuruldu.

Bu atölyede kütükler sanata dönüşüyor

Elazığ'da Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle açılan 'Naht Sanatı Atölyesi'nde hem gençler unutulmaya yüz tutmuş sanatı öğreniyor, hem de büyük kısmı atık malzeme olan ürünler Büyük Selçuklu Devleti döneminden süregelen sanata dönüşüyor.

Osmanlı döneminden kalma 150 yıllık çadır düğmeleri tespihe dönüşüyor

Elazığ'da Osmanlı döneminde çadır düğmeleri olarak kullanılan ve Osmanlı miskevi olarak bilinen malzemelerden yapılan tespihlerin fiyatları dudak uçuklatıyor. En küçük tespihin fiyatı 10 bin liradan başlarken, bu tespihler 150 bin liraya kadar alıcı buluyor.

Ahıska Türklerinin gelenek ve görenekleri anlatıldı

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kadın ve Yaşam birimi tarafından 'Ahıska Türklerinin Kültür Paylaşımı' adlı program düzenlendi.

Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü etkinliği

Elazığ'ın Baskil ve Ağın ilçelerinde Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Gastronominin ateşi Elazığ'dan yandı

Cumhuriyet'in 100. yılında Elazığ'ın 100 yemeğinin tanıtımı ve tadımı yapılarak, Eskimeyen Elazığ Yemekleri ve Deprem Yaralarının Gastronomi ile Sarılması Projesi ve Çalıştayı hayata geçirildi.

Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 86'ncı yıl dönümü kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 86'ncı yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, kaldığı oda ziyaret edildi.

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilmişti: Ülkenin dört bir yanından ziyaretçi geliyor

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilen tarihi Palu Köprüsü, 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlere rağmen ilk günkü ihtişamıyla ayakta durmaya devam ederken, tarihi köprü başta yerli olmak üzere yabancı turistlerin de ilgi odağı durumunda. 'İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü' olarak da bilinen tarihi Palu Köprüsü'nü görmek isteyen vatandaşlar İstanbul'dan gelerek bölgeyi geziyor.

'Aşiyan'da bir ölü Orhan Veli'yim' tiyatro oyunu seyircisiyle buluştu

Elazığ'da Fİ Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan 'Aşiyan'da bir ölü Orhan Veli'yim' adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

Elazığ'da Su Ürünleri Fakültesinde 41. yıl etkinliği

Elazığ Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 41. yıl etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikte, dalış eğitmeni ve su altı fotoğrafçısı Nizam Kaya'nın çektiği fotoğraflar sergilendi.

Antika saate gözü gibi bakıyorlar

Elazığ'da zamanında Amerika'ya giden köy sakinlerinin getirdiği antika saat 100 yılı aşkındır bir camide muhafaza ediliyor.

Göçmen çocuklardan esinlenerek çocuk kitabı yazdı

Uzun yıllar Birleşmiş Milletler'in fonladığı projelerde uyum uzmanı olarak çalışan Özge Tan, göçmen çocukların yaşadığı zorluk ve sıkıntıları kaleme alarak çocuk kitabı çıkardı.

Ermeni ustaların yaptığı 2 asırlık minber görenleri hayran bırakıyor

Elazığ'ın tarihi Hüseynik Mahallesi'ndeki bir camide bulunan ve dönemin Ermeni ustaları tarafından yapılan 250 yıllık minber, sağlamlığı ile dikkat çekiyor.

Metrelik kebabı yemek isteyenler bu adrese geliyor

Elazığ'da zırh kebabı yemek isteyenlerin geldiği bir işletmede özel siparişler üzerine uzunluğu 1 ile 5 metre arasında olan kebaplar müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Elazığ'da 'İletişim Müzesi' ve 'Fotoğraflarda Yaşayan Harput Sergisi' açıldı

Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinde, Doç. Dr. Yunus Namaz tarafından 'İletişim Müzesi', öğretim görevlisi Recep Bağcı ve fotoğraf sanatçısı Feridun Şelale tarafından da 'Fotoğraflarda Yaşayan Harput Fotoğraf Sergisi' açıldı.

Tarlada 84 metrekarelik alanda keşif: Önce Roma dönemine ait mozaik, ardından duvarlar ortaya çıktı

Elazığ merkeze bağlı Salkaya köyünde bir bahçe sahibinin fidan dikmek için çukur açarken tesadüfen bulduğu, Roma dönemine ait olan taban mozaik alanı genişletilerek 84 metrekareye yayıldı. Arkeologlar tarafından açığa çıkarılan mozaik alanında duvarlar da gün yüzüne çıkarken, çalışmalar sürüyor.

Toplam 1013 haber.