Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Köstekli saatler zamana direniyor

Geçmişte pek çok kişinin yelek ya da ceketlerinin ceplerinde zincir aracılığıyla taşıdığı köstekli saatler, zamana direniyor.

Kitap fuarını 9 günde 1 milyon kişi ziyaret etti

Elazığ Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen kitap fuarını 9 günde 1 milyon kişi ziyaret etti.

Türkiye'nin ilk 'Kahve Fincanı Müzesi' açıldı

Türkiye'nin ilk 'Kahve Fincanı Müzesi', Elazığ'da açıldı. Cumhuriyetin 100. yılında hizmete giren müzede 2023 fincan sergilendi.

Elazığ'da 4. Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

Elazığ Belediyesinin organizasyonuyla düzenlenen 4. Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Avrupa'daki yabancı öğrencilerden duygulandıran 'Cumhuriyet Marşı'

Bir asrı deviren Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde yabancı ve engelli öğrencilerin mısra mısra okuduğu 'Cumhuriyet Marşı' hem gururlandırdı hem duygulandırdı.

Elazığ'da öğrenciler balık müzesini gezdi

Elazığ'da öğrenciler, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü kampüsü içinde bulunan balık müzesi ve akvaryum ünitesini gezdi.

Elazığ Belediyesi ahşap oymacılığı yeni dönem kurs kayıtları başlıyor

Elazığ Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hayat Boyu Öğrenme Projesi çerçevesinde hayata geçirilen Ahşap Oymacılığı Kursu için yeni dönem kayıtları 25 Ekim 2023 tarihinde başlıyor.

Elazığ'da 17'nci Bağ Bozumu Festivali gerçekleştirildi

Elazığ'ın Hoş köyünde 17'incisi düzenlenen Bağ Bozumu Festivalinde, dereceye giren üzüm yetiştiricileri ödüllendirildi.

5 derece sıcaklığıyla dikkat çeken şifalı suya yoğun ilgi

Medeniyetler beşiği 5 bin yıllık Harput Mahallesi'nin kuzeyinde Harput Kalesi ile Fethi Ahmet Baba Türbesi yolu üzerindeki dere içerisinde yer alan tarihi Dabakhane şifalı suyu, ziyaretçi akınına uğruyor.

Elazığ'da Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması bölge finali yapıldı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması bölge finalleri Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde kapalı spor salonunda yapıldı.

Ödüllü şef Ankara'yı bıraktı, köyünde orcik üretimine başladı

Elazığ'da yöreye özgü, kışın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan coğrafi tescilli ürünü 'orcik' yapımı için kazanlar kaynamaya başladı. Yaklaşık 8 yıl önce katıldığı bir yarışmada 'Usta Şefler' kategorisinde birincilik elde eden Ali Çok, emekli olduktan sonra dede mesleği olan üzüm yetiştiriciliği ve orcik ile pestil yapımı için köyüne yerleşti.

Tarihi Harput'a yeni bir değer daha: 4 asırlık Hoca Hasan Müzesi açıldı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 'Müzeler Şehri Elazığ Projesi' çerçevesinde hayata geçirdiği tarihi Harput Mahallesi girişinde görkemli kubbesiyle ve gösterişli mimarisiyle ziyaretçileri karşılayan Hoca Hasan Hamam Müzesi, düzenlenen törenle açıldı.

Bizans döneminden izler taşıyan 'Belek Burcu' restore edilecek

Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi'nde bir yandan arkeolojik kazılar bir yandan da restorasyon çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede projeye dahil edilen ve Bizans döneminde inşa edildiği tahmin edilen 'Belek Burcu' temizlik ve kazı çalışmalarının ardından restore edilecek.

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılı tüm yurtta olduğu gibi Elazığ'da düzenlenen etkinlikler çerçevesinde yürüyüş ile kutlandı.

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk anıtına çelenk kondu, tebrikler kabul edildi.

Komandolardan cadde ortasında zeybek gösterisi

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramında düzenlenecek kutlama programının provası Malatya Caddesi'nde yapıldı. Prova çerçevesinde Jandarma Komando Tabur Komutanlığına bağlı komandoların harmandalı zeybeği göz kamaştırdı.

Tam 3 saat fırında pişiyor, vatandaşlar yemek için bir gün önceden sipariş veriyor

Elazığ yöresine özgü bir yemek çeşidi olan ve 3 saatte pişen Palu tavayı yemek isteyen vatandaşlar kasaplara 1 gün önceden sipariş veriyor.

Atıl durumdaydı, 400 yıllık hamamdaki değişime vatandaş bile inanmadı

Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan 'Müzeler Şehri Elazığ Projesi' çerçevesinde atıl durumda olan Hoca Hasan Hamamı'nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmasında sona gelindi. Türkiye'de benzeri olmayan ve hamam müzesi olarak tarihi mahalleye renk katacak hamam vatandaştan tam not aldı.

Toplam 1013 haber.