Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Doğal güzellikleriyle cezbeden Sivrice, misafirlerini bekliyor

Elazığ'da doğal güzelliği ve zengin florasıyla dikkat çeken Sivrice ilçesi, baharla birlikte renk cümbüşüne büründü. Hazar Gölünün yanında, Hazar Baba Dağının eteğinde yer alan şirin ilçe Sivrice, yerli ve yabancı misafirlerini bekliyor.

Elazığ'da gönüllü halk korosu eğitimleri sürüyor

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı gönüllü halk korosu eğitimleri sürüyor.

Cebinizde 244 bin lira olmadan bu çiçeği kopartmayın

Elazığ'ın Palu ilçesinde ters laleler çiçek açtı. Bu sene 15 gün geç açan ve görüntüsüyle görsel şölen sunan çiçeği koparmanın cezası 244 bin 315 lira olarak açıklandı.

Gastronomi kenti Elazığ'da iftar menüsünün vazgeçilmezi saç tava oldu

Elazığ'da, Ramazan ayında yöresel yemeklerin yanı sıra saç tava da iftar sofralarının vazgeçilmezi haline geldi.

Elazığ Harput Musiki Müzesine vatandaşlardan yoğun ilgi

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan Harput Musiki Müzesi, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar, Harput Musikisinde kullanılan enstrümanların, mumya heykellerin ve karaoke salonunun bulunduğu müzede, farklı bir atmosfer yaşıyor.

Pancar şekerinden yapılıyor, Ramazan ayında 15 ton tüketiliyor

Elazığ'da pancar şekerinden yapılan şerbetin, kavrulmuş yerli bademle buluşturulmasıyla üretilen badem şekeri tüketimi, 11 ayda günlük 100 ile 200 kilogram olurken, Ramazan ayında yoğun talepten bu rakam yaklaşık 15 tonu buluyor.

Elazığ'da Ramazan ayıyla birlikte 'nohut ekmek' tezgahtaki yerini aldı

Elazığ'da Ramazan ayına has üretilen nohut ekmeği, tezgahtaki yerini alırken vatandaşlar tarafından rağbet görmeye devam ediyor.

Elazığ'da camiler 'Gül' kokuyor

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Elazığ'ın tarihi mahallesi Harput'ta bulunan camiler başta olmak üzere kent genelinde ki bütün camiler gül suyu ile yıkanıyor.

Ramazan ile başlayıp bayramla bitiyor, Osmanlı'dan günümüze gelen lezzet: Güllaç

Elazığ'da Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlısı olan, Osmanlı saray mutfağında lezzeti ile damakları şenlendiren güllaç, bu Ramazan'da da raflardaki yerini aldı.

Hurmalar tezgahtaki yerini aldı

Elazığ'da, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar sofralarının gözdesi hurma tezgahtaki yerini aldı. Kapalı Çarşı Başkanı Hasbi Yargıç Emir, çarşıda rağbet edilen ürünlerin başında hurmanın, ardından ise Elazığ'ın badem şekerinin geldiğini söyledi.

Elazığ'da bademin badem şekerine yolculuğu başladı

Elazığ'da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da kentin 'beyaz altını' olarak dillendirilen Osmanlı geleneğinden gelen bademin, badem şekerine yolculuğu başladı.

Elazığ'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 108. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

Engelsiz Yaşam Merkezinde anma etkinliği

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören özel gereksinimli bireyler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla program düzenledi.

Definecilerin talan ettiği türbede tadilat başladı

Elazığ'ın Kızılay Mahallesi'nde defineciler tarafından defalarca kez talan edilen Çarşamba Baba türbesinde restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Basın Müzesi büyük ilgi görüyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın, 'Müzeler Şehri Elazığ Projesi' çerçevesinde hayata geçirdiği Elazığ Basın Müzesi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Elazığ'da 2022 yılında 2 milyondan fazla ekmek arası salçalı köfte satıldı

Elazığ'ın önemli lezzetlerinden biri olan ekmek arası salçalı köfte geçen yıl 2 milyondan fazla satıldı.

15 yılda katı atıklardan 300'ün üzerinde eser yaptı

Elazığ'da 50 yaşındaki öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci, 15 yıldır atık metalleri işleyerek birbirinden farklı 300'ü aşkın eser yapmanın gururunu yaşıyor.

Dünyanın en iyi 5 tespih ustası arasında görülen Osman Kiraz: 'Tespih yatırım aracı olarak görülüyor'

Dünyanın en iyi 5 tespih ustası arasında kabul görülen Osman Kiraz, 100 bin dolarak kadar tespih olduğunu ve özellikle Arap ülkelerindeki koleksiyonerlerin, tespihleri adeta yatırım aracı olarak gördüğünü söyledi.

Elazığ'da üniversiteli öğrenciler yöresel yemeklerle buluştu

Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için her ayın 23'ünde yöresel yemek, kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği gerçekleştirilecek. Türkiye'de ilk kez Elazığ'da hayata geçirilen etkinliğin adresi Sare Ana Kız Öğrenci Yurduydu. Üniversite öğrencileri, Elazığ'a ait yöresel yemekleri yedikten sonra halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği ile unutulmaz bir gün yaşadı.

Toplam 1013 haber.