Sağlık

Sağlık Haberleri

Sağlık İl Müdürlüğü Uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık korona virüs haritasına göre, vaka sayıları en çok artan iller arasında yer alan Elazığ'da halkı tedbirlerle ilgili uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Her an yeni vaka sayılarına dahil olabilirisiniz dedi.

52 yaşında ameliyatsız 46 kilo verdi

Elazığ'da 52 yaşındaki Suat Yıldız, en büyük arzusu olan bacak bacak üstüne atabilmek için 10 ayda yaptığı diyet sayesinde 46 kilogram verdi.

Serabral Palsi hastası çocuklar

Medical Park Elazığ Hastanesinde kas, kemik hastalıkları, eklem rahatsızlıkları başta olmak üzere, ağrı gibi yakınmalarda tedavi sunmakla beraber özelikle Serebral Palsi hastası çocuklara yönelik de farklı tedavilerin uygulandığı duyu bütünleme odası ile hizmet veriliyor.

Seyyar pedikür aracı

Elazığ'da büyükbaş hayvanların tırnak kesim ve bakımları, özel olarak hazırlanan seyyar araçla veteriner hekim tarafından köy köy gezilerek yapılıyor.

İyilik hareketi KAYED 10 yaşında

Elazığ'da 2012 yılında kan bağışı ve bilincini oluşturmak için kurulan Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAYED) 10 yıldır faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

İl Sağlık Müdürü Polat Açıkladı

En küçük olumlu bir havada vatandaşların rehavete kapılarak tedbirleri elden bıraktığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Şu an Elazığ olarak bu rehavetin olumsuz sonuçlarını yaşamaktayız. Tedavi gören hastalarımızın yüzde 98'e yakını ya aşısız ya da aşılarını tamamlamayanlar oluşturmaktadır' dedi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı

Yaklaşık 7 yıldır varis ameliyatlarını genel anestezi verilmeden ultrasonografi eşliğinde 3 ile 20 dakikalık bir işlem süresiyle yaptıklarını belirten Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sefa Şenol, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından hasta geldiğini söyledi.

Elazığ vaka yoğunluğuyla 10 il arasında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasına giren Elazığ'da vatandaşlar, kuralların ve aşının önemine dikkat çekti.

Cüzzamda erken tanı ve tedavi

Cüzzamda erken tanının çok önemli olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner, 'Cüzzamı ülkemizde az sayıda görmekteyiz. Az görülmesine rağmen cüzzam hastalığı kalıcı sakatlıklar ve körlük gibi çok ciddi komplikasyonlara sebep olduğu için farkındalık günü önemlidir' dedi.

Uzmanından kırık uyarısı

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşan kaygan zeminlerin gerek araç trafiğinde gerek yaya trafiğinde bir takım olumsuzluklara neden olabildiğine dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ömer Cihan Batur, 'El ve ayak bileği kırıkları sakatlıklara neden olacak sorunlar doğurabilmektedir' dedi.

Elazığ'da 4 bin korona virüs vakası

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, kentteki aktif vaka sayısının 4 bin 12, yatan hasta sayısının ise 134 olduğunu açıkladı.

Psikolog Yılmaz'ın karne açıklaması

Medical Park Elazığ Hastanesinde görev yapan psikolog Çağla Yılmaz, karne notu kötü olan öğrencilerin cezalandırılması kadar karne notu iyi olan öğrencilere aşırı bir övgü yapılmasının da farklı sorunları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Elazığ Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat

Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, ekiplerle birlikte paletli ambulansa binerek hasta kurtarma operasyonuna katıldı.

Yaşlı hastaya sağlık ekipleri yetişti

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Harabekayış köyünde mahsur kalan hasta vatandaş, sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı.

Deprem izolatörü

Elazığ'da 2018'de hizmet vermeye başlayan Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremde vatandaşların yardımına koştu. Hastanede depremzedelerin tedavileri yapılırken, hastane içerisinde bulunan 872 deprem izolatörü ise depremin yarı oranda daha az hissedilmesini sağladı.

Aşı standları kuruldu

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Elazığ Belediyesi ve adliye binasında aşı standı kuruldu.

iki kız kardeş sağlıklarına kavuştu

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi genel cerrahi kliniğinde güçlenen hekim kadrosu ile yapılan operasyonlar ile önemli başarılara imza atılıyor. Guatr nedeniyle nefes almakta güçlük çektiği saptanan 69 ve 72 yaşlarındaki iki kız kardeş yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

2 çocuk sağlığına kavuştu

Elazığ'da kalbinde delik bulunan 4-7 yaş arası iki çocuk, Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde ilk defa yapılan katater anjiyografi işlemiyle sağlığına kavuştu.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 2021 yılında 1 milyon 566 bin 51 hastanın tedavi edildiği bildirildi.

Toplam 996 haber.