Sağlık

Sağlık Haberleri

Yemek borusunu delen cisim..

Mardin'de yaşayan, ailesi ile birlikte akşam yemeği yerken yemek borusuna yabancı cisim kaçan ve Medical Park Elazığ Hastanesine sevk edilen Hasan Nas, gerçekleştirilen başarılı operasyonla 3 gün sonra sağlığına kavuştu. Farklı bölümlerde 3 farklı uzman doktorun müdahalesi sonrası yemek borusunu delen kemiğin çıkarıldığı talihsiz adam, turp yedikten sonra kendini hastanede bulduğunu söyledi.

Doç. Dr. Murat Baykara, 'MRG öncesinde sağlık personeli hastadan bilgi almalı'

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) öncesi sağlık personellerinin hastadan bilgi alması gerektiğini belirten Doç. Dr. Murat Baykara, 'Özellikle vücutta metal protez bulunan hastalarda MRG cihazı mıknatısı, bu protezleri yerinden oynatıyor. Bu tip hastalara; kalp pili olanlar, beyin ameliyatı ile beyin damarlarına klips takılmış olanlar örnek olarak gösterilebilir' dedi.

Elazığ'da yaralı köpeğe FÜ sahip çıktı

Elazığ'da araç çarpması sonucu yaralanan köpeğe, Fırat Üniversitesi (FÜ) sahip çıkarak tedavi altına aldı.

Elazığ'da vaka sayıları hızla düşmeye devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre korona virüs vaka sayılarında düşüş, önceki haftalarda olduğu gibi bu hafta da devam ederken, aşılanma oranı da yükseliyor.

Elazığ'da otizmli çocuklar için duyu bütünleme odası kuruldu

Elazığ'da kurulan duyu bütünleme odasında otizmli bireylerin dikkat süresi problemleri, duyusal ve gelişimsel anlamda yaşadıkları problemlere çözüm bulmak için duyu bütünleme odası oluşturuldu.

Dr. Kuluöztürk, 'Akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde'

Akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak vatandaşların karşısına çıktığını belirten Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mutlu Kuluöztürk, 'Değiştirebileceğimiz olumsuz etkenleri azaltarak daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde' dedi.

Uzman estetisyen Dalmış'tan kırışıklıklar için evde doğal maske önerileri

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, doğaya ait olan her bileşenin insanlar için şifa olduğunu belirterek vatandaşların yüzlerindeki kırışıkları önlemek için evde doğal maskeler yapabileceklerini söyledi.

Şehir Hastanesi'nde Aile Danışmanlığı Polikliniği hizmet vermeye başladı

Elazığ Fethi Sekin Şehit Hastanesinde Aile Danışmanlığı Polikliniği hizmet vermeye başladı.

Elazığ'da aşılama artıyor vaka sayıları düşüyor

ELAZIĞ (İHA) – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre korona virüs vaka sayılarında düşüş devam ederken, aşılanma oranında da yükselme sürüyor.

Kışın su tüketimine dikkat

Kış aylarının en büyük problemlerinden birinin su içmemek olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Selen Fırat, 'Yazın susadığımız için bir miktar su içiyoruz ama kışın bu durum olmadığı için suyu ihmal etmiş oluyoruz. Bu yüzden kışın su tüketimine de çokça dikkat etmeliyiz. Susamasak bile ara ara suyumuzu içmeyi ihmal etmeyelim. Kış aylarında çok güzel sebzeler var, bu sebzeleri de bol bol tüketip C vitamini almaya özen göstermeliyiz' dedi.

Uzman doktordan dikkat çeken uyarı..

Psikolojinin, Covid-19'un seyrine çok büyük etki ettiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Cihangiroğlu, 'Son zamanlarda yayınlanmış çalışmalarda da psikolojinin Covid-19 hastalığının seyrinde çok büyük bir etkisi olduğunu gösterdi. Biz de bunu görüyoruz. Panik olmayan, daha sakin ve selim bir şekilde tedavinin devamını sağlayan hastalarda, durumlarının daha iyiye gittiğini görüyoruz' dedi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yeni yoğun bakım servisleri açıldı, kapasite 5 kat arttırıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yataklı çocuk yoğun bakım üniteleri düzenlenen törenle hizmete girdi. 7 olan çocuk yoğun bakım ünitesi ile yatak yoğun bakım kapasitesi yaklaşık 5 kat artarak 32 oldu.

Dalmış Beauty'den badem göz estetiği önerisi

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü stilist Mehmet Sait Dalmış, çekik göz ameliyatı olarak da bilinen badem göz estetiğinin sağlık durumu iyi olan ve anesteziye karşı alerjik etki göstermeyen vatandaşlara uygulanabileceğini söyledi.

Aşırı terlemeye botokslu çözüm

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü stilist Mehmet Sait Dalmış, botoks yaptırmanın aşırı terleme konusunda pratik çözümler ortaya koyduğunu söyledi.

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat'tan organ bağışı çağrısı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Türkiye'de 30 bin hastanın acil organ nakli beklediğini belirterek, vatandaşları organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde açılan el sanatları kursu..

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde açılan el sanatları kursu, hasta yakınlarına moral depolarken, burada el becerileri ile yaptıkları ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Elazığ'da korona virüs nedenli ölümlerin yüzde 95'ini aşısız veya eksik aşılı vakalar oluşturdu

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cihat Polat, korona virüs nedenli ölümlerin yüzde 95'inin aşısız veya eksik aşılı vakalar olduğunu belirterek, Buna karşın korona virüs yoğun bakımlarda yatan hastalarımızın da yine yüzde 94'ü aşısız veya eksik aşılı kişilerden oluşmaktadır dedi.

Aşılamada sarıya dönen Elazığ'da uzmanlar uyardı: 'Ben aşı oldum, bu hastalık bana bulaşmaz demeyelim'

Korona virüs aşılama oranında yüzde 65'i geçerek sarıya dönen Elazığ'da, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cihangiroğlu vatandaşları uyararak, Ben aşı oldum, bu hastalık bana bulaşmaz demeyelim. Bunların hepsi savaşa gitmeden önce aldığımız bir zırh gibiler. Okun vücudumuza isabet etmesini, silahın yaralamasını önleyecek etki gibi aşı da bu hastalığın bulaşmasını önlüyor dedi.

'Kaş pigmentasyonu dövme değildir'

Dalmış Klinik yöneticisi ünlü stilist Mehmet Sait Dalmış, kaş pigmentasyonunun dövme olmadığını belirterek, 'Kaş pigmentasyonu insanların ifadelerinde doğallık oluşturan ve yaklaşık 3 yıl gibi bir süre kullanılabilen bir uygulamadır' dedi.

Toplam 996 haber.