Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da Dünya Yürüyüş Günü etkinliği

Elazığ'da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü nedeni ile etkinlik düzenlendi.

Böbreğinde 8 santimlik tümör bulunan hasta Şehir Hastanesinde sağlığına kavuştu

Elazığ'da karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden ve böbreğinde 8 santimlik adrenalin hormonu salgılayan tümöral kitle tespit edilen hasta, yapılan laparoskopik yöntem ile sağlığına kavuştu.

13 aylık bebeğin böbreğinden çıkan taş şaşırttı

Elazığ'da 13 aylık Zeynep Arya Bozkurt'un böbreğinden çıkan 5 santimetrelik taş şaşırttı. Böbrekte oluşan taş, mini perkütal tekniği ile yapılan başarılı operasyonla alındı.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış: 'Lazer sonrası cildinize nasıl bakacağınız önemlidir'

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, lazer epilasyonun dünyadaki en popüler kozmetik uygulamalarından biri olduğunu belirterek, uygulama sonrası cilde nasıl bakılması gerektiğinin de önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Demirdağ: 'Kuduz, aşı ile önlenen hayvan kökenli hastalıktır'

Kuduzun aşı ile önlenen hayvan kökenli bir hastalık olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 'Ülkemizde de geçen yıl 200 binin üzerinde şüpheli ısırık vakası bildirildi. Üç tane de kuduz vakası kayıtlara geçti. Şüpheli durumlarda muhakkak kuduz merkezlerine bilgi verilmesi gerek' dedi.

Dalmış: 'Ciltteki siyah noktalara elveda diyebilirsiniz'

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, siyah noktalardan kurtulmanın en iyi yolunun daha kolay yıkayabilmeniz için gözenek içindeki kalıntıları gevşetmeye yardımcı olacak bir peeling ovma veya maske kullanmak olduğunu söyledi.

LÖSEV'in 'İyilikler Tırı' Elazığ'daki ailelere yardım ulaştırdı

Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından oluşturulan 'İyilikler Tırı' kanserli çocuk ve yetişkin hastalara yardım dağıtmak için Elazığ'a geldi.

Sigara dumanı erken yaşlanmayı tetikliyor

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, kişinin sigara içmemesine rağmen pasif içici olarak bulunduğu ortamda maruz kaldığı dumanların cildi olumsuz etkilediğini söyledi.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış'tan kadınlara kalıcı kaş tasarımı önerisi

Uzman estetisyen Zübeyir dalmış, kaş tasarımının kalıcı makyajın en popüler biçimlerinden biri olduğunu belirterek kadınlara önerilerde bulundu.

Dalmış: 'Buz lazer epilasyonu son derece işe yarar bir uygulamadır'

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, buz lazer uygulamasının son derece işe yarar sonuçlar ortaya çıkardığını söyledi.

Beyin Cerrahi ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Koparan: 'Fıtıkta erken tanı ve teşhisi çok önemlidir'

Fıtık hastalığında ilk 8 saat yapılan cerrahinin yüz güldürücü sonuçlar verdiğini belirten Beyin Cerrahi ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Koparan, Cerrahide gecikme olması demek hastanın idrar ve büyük tuvaletini tutamaması, cinsel güç kaybı ve ayaklarda güçsüzlük gibi kalıcı hasarlara sebep olur. O nedenle bu tip hastalıkların erken tanı ve teşhisi çok önemlidir dedi.

Elazığ'da yeni hastane faaliyete başladı

Elazığ Medical Park Hastanesini devralan Özel Sonomed Hastanesi faaliyetlerine başladı.

Prof. Dr. Mehmet Yalnız: 'Az az ve sık sık yemek bütün hastalıklar için dünyada en geçerli diyet şeklidir'

Günümüzde her beş kişiden birinde reflü hastalığının olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Yalnız, 'Bunun sebepleri arasında yenilen gıdalar, kilo, yaşlandıkça kullanılan ilaçlar var. Az az ve sık sık yemek bütün hastalıklar için dünyada en geçerli diyet şeklidir' dedi.

100 yaşında yeniden görmeye başladı

Elazığ'da 100 yaşındaki yaşlı adam, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yapılan operasyon ile yeniden görmeye başladı.

Prof. Dr. Kobat: 'Kalp problemi olan kişilerin sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir'

Kalp hastalıklarının sıcak havalardan ciddi manada etkilenen hastalık gurubu olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kobat, 'Kalp problemi olan kişilerin bu sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir. Çok ihtiyaç olmadığı durumlarda saat 10.00 ile 17.00 arasında mümkün oldukça dışarı çıkmamaları istenmektedir' dedi.

Kalbi durup bitkisel hayata giren genç kız kök hücre nakli ile hayata tutundu

Tunceli'de evinde kalbi durmuş halde bulunan ve uzun süre beynine oksijen gitmeyerek bitkisel hayata giren Gözde Özgül, Medical Park Elazığ Hastanesinde uygulanan kök hücre nakli ile yeniden hayata tutundu.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış'tan kalıcı makyaj tüyoları

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, son dönemlerde kadınların sıklıkla başvurduğu kalıcı makyaj uygulamasına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Kıl kaş tekniğine yoğun ilgi

Ünlülülerin güzellik merkezi Dalmış Beauty işletmecisi modacı Mehmet Sait Dalmış, son dönemlerde kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen kıl kaş tekniği hakkında bilgi verdi.

Para, pul, iğne, yüzük: Bu midelerde ne ararsanız var

Elazığ'da son 1 yılda çocukların yemek ve nefes borusu ile midesinden çıkartılan madeni para, pil, iğne ve yüzük gibi yabancı cisimler görenleri hayretler içinde bıraktı.

Toplam 994 haber.