Siyaset

Siyaset Haberleri

Milletvekili Erol, önerisini yeniledi:'Şehit Osman paşamızın adı Elazığ Havalimanına verilsin'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, önerisini yenileyerek Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın isminin kentteki havalimanına verilmesi için meclisten destek istedi.

Başkan Şerifoğulları: '100 projenin 56'sını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz'

Seçim öncesi açıkladıkları 100 projenin 56'sını 2 yıl içerisinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'İnşallah, görev süremiz bittiğinde de 11 ana başlıkta 100 projemizin en az yüzde 95'ini gerçekleştirerek şehrimize vermiş olduğumuz sözün arkasında durabilme adına samimiyet ve gayret diyeceğiz, aynı zamanda tevazuyu da elden bırakmayacağız' dedi.

Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi kongresinde konuştu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Allah, 1994 ile 1995 şahlanışını, daha da büyük şahlanışları tekraren yaşamayı nasip etsin' dedi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül: 'Biz Ankara'ya kimsenin sofrasına oturmaya, kimsenin sofrasında bulunmaya gitmiyoruz'

Kendilerine 'Ankara'da ne yapacaksınız ve kimin sofrasında olacaksınız' sorularına geldiğine Elazığ'da cevap veren Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Biz buradan Gakkoşların diyarından Elazığ'dan diyoruz ki, biz Ankara'ya kimsenin sofrasına oturmaya, kimsenin sofrasında bulunmaya gitmiyoruz' dedi.

Milletvekili Sermin Balık, 'Türkiye'de daha önce hiç görülmemiş muazzam bir dönüşüm oldu'

Elazığ'ın deprem sonrasında yapılan çalışmalarla çok daha yaşanabilir ve güvenli bir kent olacağını aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, 'Türkiye'de daha önce hiç görülmemiş muazzam bir dönüşüm oldu. 8 binin üzerinde ev teslim edildi, yeni kuralarımız çekildi. Kendi yerinde dönüşen evlerimizin bir kısmının teslimi yapıldı. İnsanlarımız sıcak ve güvenli evlerine ulaştı. Bizim gayemiz ebetteki insanları biran önce rahat ve huzurlu evlerine kavuşturabilmek dedi.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Elazığ'da saha incelemesini tamamladı

Elazığ'da incelemelerde bulunan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, 'Elazığ'ın geleceğine çok büyük katkı sağlayacak hamlelerin yapıldığını müşahede ettik' dedi.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, Elazığ'da saha incelemesi yaptı

Elazığ'da bulunan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, 'Elazığ'da 20 binden fazla konut projelendirilip, bunun yarıdan fazlası bitmiş, teslim edilmiş durumda. Kura çekimini tamamlamış, evleri de kısa zamanda teslim edilecek vatandaşlarımızın da taleplerini aldık' dedi.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Elazığ'da çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ'a gelen TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, 'Devam eden çalışmaları, kentsel dönüşüm uygulamaları, rezerv alan ve diğer imarla ilgili meseleleri enine boyuna görüşme imkanı bulduk. Çok kapsamlı çalışmalar var. Devam eden projeler, gerçekten son derece yoğun bir şekilde etap etap birbirinden farklı hak sahipliği noktasındaki vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş durumda' dedi.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Elazığ'da

Elazığ'a incelemelerde bulunmak üzere gelen 13 milletvekilinin yer aldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, Mahallerimizi, konutların teslim edildiği aileleri bizzat hanelerinde ziyaret edeceğiz. İnşaat faaliyetlerini de yerinde gözlemleme imkanımız olacak. Biz komisyonumuz kurulduğu ilk günden bu yana her türlü görüşü almak için gayret gösteriyoruz dedi.

Bakan Akar: 'Kazanın ani değişim gösteren hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir'

Helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin açıklama da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,'İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir'dedi.

28 Şubat mağduru, Türkiye'nin ilk başörtülü başkanı, iki dönemdir hizmet ediyor

28 Şubat mağduru olan ve başörtülü olması nedeniyle o dönem farklı mazeretlere memurluktan atılan Fethiye Atlı, Elazığ'ın Keban ilçesinde 2 dönemdir başkanlık yapıyor. Atlı, 'O dönemin Maliye Bakanlığında Genel Müdür olan ve şu an CHP Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, bizim işten çıkarılmamızda imzası olanlardan birisiydi' dedi.

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları 6. Olağan İl Kongresi yapıldı

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları 6. Olağan İl Kongresi yapıldı.Kongrede İl Gençlik Kolları Başkanlığına Emre Burak Kürüm seçildi.

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Elazığ İl Başkanlığında Bayrak Değişimi Yaşandı

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Elazığ İl Başkanlığında Bayrak değişimi yaşandı. Başkan Kazım Sevinç’in yoğun işleri nedeniyle Başkanlıktan ayrılmasının ardından yerine Tekin Tomaç getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ paylaşımı

Elazığ'da deprem sonrası yapılan konutların anahtar teslimini gerçekleştirip, ziyaretleri sonrası kentten ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fethi Sekin'in babası ile kanaat önderi Nazırlı'ya hastanede ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanede tedavi gören kanaat önderi Hafız Abdullah Nazırlı ve şehit polis memuru Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin'i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu etkinliklerle birlikte inanıyorum ki İpekyolu çok farklı ses getirecek'

İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Hakikaten İpek Yolu'nun bizim tarihimizdeki yeri malum çok farklı. Adeta bu bizim doğuş yolumuzdur ve bu doğuş yolumuzun güzergahında El-Aziz'de böyle bir eserin ortaya çıkarılması ve bundan sonra da bu yolculuğu devam ettirecek bir neslin burada ihyası, inşası bizim için büyük önem taşıyor. İpekyolu çok farklı ses getirecek. İnşallah biz Ankara'dan değil tüm Türkiye'den bu sesi duyacağız, buna kesinlikle inanıyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da katıldığı deprem konutları anahtar teslim töreni sonrasında yeni konutları gezdi. Erdoğan, bir ailenin de davetini geri çevirmeyerek evine misafir oldu.

Bakan Soylu ve Kurum deprem konutları anahtar teslim törenine katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı deprem konutları anahtar teslim töreninde, Birileri söz söylerler, laf üretirler. AK Parti hükümetleri iş yaparlar ve o söz söyleyenlerin, laf söyleyenlerin sözüne bakmadan yollarına devam ederler dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde Elazığ genelinde 2 bin 500 konutun tamamlanarak teslim edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Elazığ'da 8 bin ailemizi yeni evlerine kavuşturmuş oluyoruz'

Elazığ'da depremden 6 ay sonra 2 bin 517'i konutu, Malatya'da bin 195 konutu vatandaşın hizmetine sunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bugün Elazığ'da 5 bin 500 konutu daha teslim ederek toplamda 8 bin ailemizi yeni evlerine kavuşturmuş oluyoruz. Kalan 12 bin konutu da yeşil alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, camileri, okulları, spor salonları ve spor sahalarıyla hep birlikte yaza kadar tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz' dedi.

Toplam 1404 haber.