Siyaset

Siyaset Haberleri

Bakan Kurum: 'Depremler bize Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor'

Depremlerin Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Türkiye olarak 80 bin canımızı depremlerde yitirdiğimiz sürece baktığımızda kentsel dönüşümle ilgili sürecimizi ve projelerimizi çok daha kararlı bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede bu güne kadar 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik' dedi.

Bakan Kurum: 'Elazığ ve Malatya'da Dönüşüm Süreci Tüm Türkiye ve Dünyaya Örnek Olacak'

Elazığ ve Malatya'daki dönüşüm sürecinin tüm Türkiye ve dünyaya örnek olacağını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Elazığ ve Malatya'da 26 bin konutluk, Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlattık. 2 bin 500 konutun teslimini yapıp, vatandaşlarımızın bu konutlarda oturmasını temin ettik. Yarın da depremin üzerinden bir yıl geçmiş 25 Ocak'ta Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle ilimizdeki 8 bininci konutu teslim edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi diğer konutlarımızı da etaplar halinde teslim etmeye devam edeceğiz' dedi.

Bakan Kurum, Deprem Konutlarını İnceledi

Elazığ'da geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin birinci yıl dönümünde kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yazıkonak'taki deprem konutlarını yerinde incelemedi.

AK Partili Yıldırım: "Her Sorunun Muhataplığını Kabul Ediyoruz"

CHP'li heyetin meclise getirdiği konularla ilgili konuşan AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ'da yapılanlar, akıl vicdan ölçüleriyle birlikte değerlendirilecek olursa, buradaki yerel yöneticiler de dahil olmak üzere bakanlarımıza da en fazla yapacakları şey teşekkür etmektir. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Buraya malzeme toplamaya geliyorlar, birde çok ciddi siyasi gaflar yapıyorlar. Sürekli bir şeyin eksiğini taşımak yerine 'siz ne yapabilirsiniz' empatisini yapsınlar da onu görelim dedi.

Öztunç'a 'Kulak Çekme' Tepkisi

Elazığ'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un 'Bunları uyarmak için, kulaklarını çekmek için buradayız' sözlerine AK Parti cephesinden tepki geldi.

CHP Heyeti, Elazığ'da Çalışmaları Yerinde İnceledi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 1 yıla yakın geçmesinin ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, partisinden 30 milletvekili ile deprem bölgesine gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bakan Karaismailoğlu: 'Yatırımlar artarak devam edecek'

19 sürecine rağmen ulaştırma ve altyapı yatırımları bakımından dolu dolu geçtiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ülkemize yüzyıllar boyunca hizmet edecek çok önemli projelerin açılışlarını yaptık. Vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltecek, memleketimize ve ülkemize değer katan projeleri bir bir açıyoruz. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edecek' dedi.

Yeni Kömürhan Köprüsü açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yeni Kömürhan köprüsü açılışı için Elazığ'a geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Elazığ'dan Tunceli'ye geçti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Elazığ'da protokol üyeleriyle görüştükten sonra Tunceli'ye geçti.

Bakan Kurum, öğretmeni ile görüntülü görüştü

Elazığ'da yapılan deprem konutlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kendisine yapılan sürpriz sayesinde ilkokul öğretmeni ile görüntülü görüşerek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Bakan Kurum, tamamlanan deprem konutlarını inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ depreminin ardından yapımına başlanan konutlardan tamamlananları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Milletvekili Erol,' İl Başkanı ile aynı dil, tarz ve üsluba dayalı bir siyaset geliştiremedik'

Görevden alınan CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan ile aralarında sorun yaşadıklarını aktaran Milletvekili Gürsel Erol,İl Başkanı ile benim aramdaki sorundan kaynaklı ilçelerle koordinasyonumuz kopmuştu. İl başkanı ile aynı dil, aynı tarz ve aynı üsluba dayalı bir siyaset geliştiremedik, birlikte çalışamadık dedi.

Bakan Karaismailoğlu: '100 yılda yapılamayacak işleri Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tamamladık'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 100 yılda yapılamayacak işleri 18 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tamamlayarak milletin hizmetine sunduklarını belirterek, Hakkari'de ne yapıyorsak İzmir, İstanbul ve Elazığ'da da onu yapıyoruz. Tüm çabamız vatandaşımızı ve milletimizi memnun etmek ve duasını almak dedi.

Bakan Karaismailoğlu: 'Ulaşım ve iletişim altyapısına 902 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik'

Türkiye'ye ilişkin projelerini duyduklarında hep 'hayal' diyenler olduğunu dile getiren ve hayal sanılanları gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,AK Parti hükümetleri döneminde son 18 yılda ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 902 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Bölünmüş yol uzunluğumuzu, 6 bin 100 kilometreden 27 bin 500 kilometrenin üzerine çıkardık.26 olan havalimanı sayımızı 56'ya yükselterek, havayolunu 'halkın yolu' yaptık. Bakü-Tiflis Kars demiryolu hattı ve Marmaray'ı yaparak Pekin'den Londra'ya kadar uzanan 'demir ipek yolunu tamamladıkdedi.

Bakan Karaismailoğlu: 'Büyük hedeflerimiz var'

Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olması yolunda ihtiyaçları tespit ettiklerine dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ülkemizin bütünsel kalkınmasına ulaşım ve haberleşme ile ne gibi katkılar sunabileceğimizi belirliyoruz. Büyük hedeflerimiz var. Ülkemizi bölgesinde lojistik bir süper güç haline getirmek, memleketin her karış toprağını dünyayla bağlamak, çağa uygun, akıllı, dijitalleşmesini tamamlamış eksiksiz bir ulaşım ve haberleşme altyapısı kurmak. Zira, çağın gereklerine uygun bir ulaşım ve altyapı sistemi Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olabilmesi için çok önemlidir. Ve daha da önemlisi, güçlü bir milli ekonomi, milli bağımsızlığımızın en önemli dayanağıdır dedi.

AK Partili Yıldırım, 'İnandığımız yolda yürürken partimize yeni değerler katmaya çalışacağız'

Görevi yeni devralan AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 'İnandığımız yolu yürürken partimize yeni değerler katmaya çalışacağız. Biz bize devredilen bayrağı buradan alıp götürebildiğimiz yere kadar düşürmeden,kirletmenden ve lekeletmeden götürmek istiyoruz' dedi.

Milletvekili Erol,'Artık bu fabrikanın buradan kaldırılması lazım'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 1954 yılında kurulan ve şuanda kentin merkezinde kalan çimento fabrikasının artık kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bakan Kurum ile Emre'nin gülümseten diyaloğu: 'Söz mü? Söz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Elazığ'da şantiye alanlarında yaptığı inceleme sırasında karşılaştığı 14 yaşındaki Emre ile sohbeti gülümsetti. Emre, Bakan Kurum'a önce mühendis olup olmadığını sordu, ardından kendisinin de mühendis olup yanında çalışmak istediğini söyleyerek söz vermesini istedi. Bakan Kurum da Emre'ye söz vererek iyi bir mühendis olmasını istedi.

Bakan Kurum, 10 gün sonra hak sahiplerine verilecek konutları inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da 7 ayda tamamlanan ve 10 gün içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan konutlar ile diğer şantiyelerde incelemede bulundu.

Toplam 1419 haber.