Harput OSB Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Elazığ Harput Organize Sanayi Bölgesi değerlendirme toplantısı Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında gerçekleştirildi. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Harput Organize Sanayi Bölgesi değerlendirme toplantısı Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında gerçekleştirildi. 

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya OSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve ilgili kurum müdürleri katıldı. 

Toplantıya katılan Elazığ TSO Başkanı ve Harput OSB Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan, Elazığ Harput OSB’nin Elazığ'da yeni yatırımların yapılması, istihdamın artması, iç ticaretin canlanması ve ihracatın artması noktasında çok önemli bir altyapı olduğunu ifade etti.

Arslan değerlendirmesinde, “Sayın Valimizin başkanlığında Harput Organize Sanayi Bölgemizde gelinen nokta ve yapılması gereken çalışmalar hakkında yönetim kurulu üyeleri ile ilgili kurumlarımızın katılımı ile çok yararlı bir toplantı yaptık. Bu yıl içerisinde ivedi olarak yapılması gereken ihaleler konusunda görüş alışverişinde bulunularak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi. Bu yıl içerisinde öncelikle çok geniş bir alanı kapsayan ve yaklaşık 6 bin 600 dönümden oluşan bu alanın yol, su ve elektrik altyapılarının yapılması ve alanda zemin düzeltme ve malzeme alımı hususları hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Körpe Köyü Karayazı Mevkiindeki bu alanda yine bu yıl içerisinde parselasyon çalışmalarının da tamamlanması hedeflenmektedir. İlimiz kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ve teşviklerden istifade edilmesi noktasında Organize Sanayi Bölgeleri yatırımcıların vazgeçilmez tercihidir.

Ulaşım imkanları, iklim, güvenlik, yetişmiş insan gücü, sanayi tecrübesi, üniversitesi ve imalat sanayinde 6. Bölge teşvikleriyle ilimiz yatırımlar açısından çok önemli avantajlara sahip. İnşallah Elazığ Harput Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı çalışmalarının bir an evvel tamamlanması ile birlikte burasının yatırımlar açısından ülke geneli ve yabancı yatırımcılar açısından bir çekim ve cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu sanayi altyapısının doğru yapılandırılması anlamında tüm süreçlerin içerisinde yer almaya devam ediyoruz.

Dün itibarı ile Harput OSB Yönetim Kurulu ve mütevelli heyetinde yer alan arkadaşlarımız sahada bir inceleme yaparak, yerinde görüş alışverişinde bulundular. Ben öncelikle tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, Elazığ Harput OSB’nin bir an evvel iş dünyasının istifadesine sunulması için gereken tüm girişimlerin büyük bir titizlikle sürdüğünü paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN