İHH'nın Yardımları Ramazan'da Mazlum Coğrafyalara Ulaştı

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Ramazan ayını ve bayramı Elazığ'da ve yurt dışında yardımlarla dolu dolu geçirdi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Ramazan ayını ve bayramı Elazığ’da ve yurt dışında yardımlarla dolu dolu geçirdi.

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Ramazan ayı boyunca düzenlediği iftar programları, yardımlar ve muhacir ve yetim aileleriyle iftar sofrasında buluşma etkinliklerinin yanında Arakan ve Suriye başta olmak üzere mazlum coğrafyalara da ulaştırdığı yardım ve düzenlediği iftarlarla Ramazana yakışır bir ay geçirdi.

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Başkanı Metin Kılıç, İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği tarafından tertiplenen çeşitli program ve iftarlarla Ramazan ayında Elazığ’da ve yurt dışında çok sayıda etkinlik gerçekleştirerek, Ramazana yakışır bir şekilde bir dönem geçirdiklerini söyledi. Kılıç açıklamasında, İHH olarak Ramazan ayında düzenlediğimiz iftar programlarında, dağıtılan kumanya ve yardımlar, kurban ve akikalar, bayramlık ve kıyafet yardımları, fitre ve zekât yardımları gibi çok sayıda etkinlikle Elazığ’da aileleriyle birlikte yaklaşık 20 bin mağdur ve mazluma yardım ulaştırdıklarını kaydetti. Bu yardımların önemli bir kısmının da yurt dışına ulaştırıldığını, Arakan ve Suriye başta olmak üzere mazlum coğrafyalara gönderildiğini kaydeden Kılıç, genel toplamda 541 Bin TL civarında bir yardımı Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti. Kılıç, yurt dışı yardımların ulaştırılmasına katkı sağlayan Memursen, Genç İHH ve diğer birimlere katkılarından dolayı da teşekkür etti.

Yardımları Arakan’a götüren Elazığ Memur-sen ve Eğitim Birsen Başkanı İbrahim Bahşi ise açıklamasında “Elazığlı hayırseverlerin emanetlerini ulaştırmak üzere Elazığ İHH aracılığıyla Bangladeş'teki Arakan’lı kardeşlerimizin yanına gittik. Elazığlı hayırseverlerin bağışları ile düzenlenen yaklaşık 10.000 kişilik iftar programına katıldık. Ramazan kolileri dağıtımını yaptık. İnsanlarımız şundan emin olsunlar ki İHH Arakan’da çok güzel hizmetler yapıyor. Ve yine şundan emin ve müsterih olsunlar ki verdikleri her kuruş yerine ulaşıyor” dedi.

Yardımları Pakistan’a götüren Bem-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı Süleyman Akay ise açıklamasında “Elazığlı hayırseverlerin emanetlerini ulaştırmak üzere Elazığ İHH aracılığıyla Pakistanlı kardeşlerimizin yanına gittik. İHH’nın dört ayrı yerde bulunan yetimhanelerde kalan yetimlere yapılan Elazığlı hayırseverlerin adına yardımları ulaştırdık. Dost ve kardeş ülke Pakistan’da yetim çocukların yaralarına merhem, geleceklerine ışık olmuş, 2005 yılında Pakistan’ın yaşadığı depreme ilk yetişen İHH’nın olması orada okullar, aşevleri açmış olması Pakistan’da yaşadığımız şu günlerde hayatta hayırlı olmanın ne anlama geldiğini aynel yakinen yaşamış olduğum için İHH genel başkanı başta olmak üzere tüm Türkiye’deki İHH gönüllülerine ve hayır sahiplerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

Elazığ Genç İHH İl Başkanı Ubeyd Abdullah Kaya ise Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’ya gitti. Kaya burada yaptığı çalışmalarda; Elazığ Genç İHH’nın yapımında 15.000 TL’lik katkı sağladığı 215 yetim öğrencinin eğitim gördüğü Malcolm X Lisesini ziyaret etti. Buraya Türkiye’den emanet olarak aldığı zekât ve fitreleri teslim edip 300 kişilik iftar verdi. Yine kumanya, çeşitli yardımlar, bir çok köyde iftar programı, yetimhanelerde kalan çocuklara oyuncak yardımı gibi etkinliklerde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN