İŞGEM 2. Kampüsünü Tanıttı

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) 2. Kampus alanını tanıtım toplantısı düzenledi.

İnşaat çalışmaları tamamlanan Elazığ İŞGEM'de girişimci müracaatları alınmaya başlandı. Bu kapsamda faaliyet gösterecek ilk girişimcilerin anahtarları törenle teslim edildi.

Törene İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, İŞGEM Müdürü Ömer Naci Karataş, İŞGEM yatırım ortakları, girişimciler ve basın mesupları katıldı.

Kahvaltılı tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, 2. Kampus alanında ilk kiracılarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. 

Sabuncu, "Elazığ İŞGEM 1. Kampus alanımızda 33 ve bugün ilk kiracılarını aldığımız 2. Kampus alanımızda ise 35 işliğimiz bulunmaktadır. Ayrıca soğuk hava deposu, kuru depolar, sosyal alanlar ile modern bir altyapı kurulmuş olup, kapalı alan ortalaması ile Türkiye’nin en büyük İŞGEM’ine sahibiz. Ülkemizde kurulan her 100 işletmeden 70’inin çeşitli nedenlerle ilk üç yıl içerisinde kapandığı ancak İŞGEM’lerde bu oranın yüzde 20’ler seviyesinde olduğu görülmektedir. 2006 yılında kurulan Elazığ İŞGEM’de ise bu oran yüzde 10’lar seviyesindedir. İşte bu noktada İŞGEM’lerin yeni kurulan işletmeler açısından ne kadar önemli olduğu sonucu çıkmakta ve bizlerde bu modern altyapı imkanları ve uzmanlarımızla yeni kurulan işletmelerimizin sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşması noktasında gerekli olan destekleri vermekte; üçüncü nesil bir kuluçka merkezi olarak tüm girişimcilerimizi desteklemekteyiz. Elazığ İŞGEM 2. Kampus alanımızda bulunan 35 işlik için girişimcilerimizin müracaatlarını beklemekteyiz. Bu önemli altyapı imkanlarından yararlanarak işletmelerimizin gerek kuruluş aşamasında gerekse büyüme aşamasında bu merkezin tüm imkanlarından istifade etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşma yapan İŞGEM Müdürü Ömer Naci Karataş ise girişimcilerin müracaatlarını beklediğini dile getirerek 5 girişimciye anahtar tesliminin yapılacağını söyledi. İşletme koçluğu adı altında, işletmelere verilen desteği de anlatan Karataş, yeni girişimcilere kapı araladı. 

Kahvaltının ardından 5 yeni girişimcinin anahtar teslimi ve imza töreni gerçekleştirildi. Toplantı, yeni kampüs alanının tanıtımı ile son buldu. 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN