İŞGEM Çalıştayından Önemli Kararlar

Elazığ İŞGEM 'Beklenti- İhtiyaç Ölçme Ve Hizmet Geliştirme Çalıştayı' İŞGEM Toplantı Salonunda kurum, kuruluş ve STK temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ İŞGEM “Beklenti- İhtiyaç Ölçme Ve Hizmet Geliştirme Çalıştayı” İŞGEM Toplantı Salonunda kurum, kuruluş ve STK temsilcilerinin katılımı ile yapıldı. Çalıştay sonrası hazırlanan ortak bildirge imzalanarak İŞGEM’in misyonu ve vizyonu doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri belirlendi.

Elazığ Belediyesi, Elazığ İl Özel İdaresi, Elazığ TSO, İl Tarım Müdürlüğü, MÜSİAD, TÜMSİAD, TKDK, Elazığ OSB, Harput OSB, Fırat Kalkınma Ajansı, Elazığ KOSGEB Müdürlüğü, ASKON Elazığ Şubesi ve Elazığ Kadın Girişimciler Kurulu yöneticileri ve uzmanlarının katıldığı çalıştayda önemli kararlar alındı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan EİŞGEM Projesi Takım Lideri William McCONKEY, Elazığ İŞGEM’in son derece modern bir altyapı ile tamamlanarak yatırımcıların hizmetine girdiğini ifade etti. McCONKEY, Elazığ İŞGEM’in ülkemizde ilk ve tek olarak 3. Nesil İŞGEM Modeli olarak hizmet verdiğini belirterek, Ön Kuluçka Koçluk ve Danışmanlık Hizmeti ile örnek olduğunun altını çizdi.

Elazığ İŞGEM Direktörü Ömer Naci Karataş da yaptığı konuşmada “İŞGEM’in 2004’lerden beri bir tarihçesi var. Elazığ Iş Geliştirme Merkezinin Genişletilmesi Projesiyle buraya kadar geldi. Bugün geldiğimiz noktada İŞGEM’in mevcut hizmetlerine ilaveten bu bölgede İŞGEM organizasyonu olarak neler yapabiliriz, bölge ekonomisine, ilimize daha fazla nasıl katkılarda bulunabiliriz bunun için buraya geldik. Bu çalıştayı düzenledik. Kıymetli katkılarınızı bekliyoruz” dedi.

Elazığ İŞGEM Projesi Uzmanı Murat Ocak ise bir sunum yaparak İŞGEM’in misyonu, vizyonu ve değerleri hakkında bilgiler verdi. Ocak konuşmasında, “Elazığ İŞGEM’in vizyonu nedir diye bakacak olursak çağdaş ve modern üçüncü nesil bir kuluçka merkezi olarak, ülkemizde dördüncü kuluçka merkezi oluşturmaya öncülük etmek, kendini sürekli geliştiren, sürdürülebilir yapısıyla Elazığ ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlamak. Bu bizim üst çatı vizyonumuz ve ulaşmayı hedeflediğimiz en önemli değerlerimizden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Çalıştayın Moderatörlüğünü yapan Elazığ İŞGEM Projesi KOBİ Kilit Uzmanı Barbaros Tunç ise çalıştayda ele alınacak temel konuların İŞGEM uzmanlarının uzun süre saha çalışması ile elde ettikleri bulguların değerlendirilmesi şeklinde olacağını söyledi. Tunç; temel hedefin girişimcilik kültürünü oluşturarak bölgedeki mevcut KOBİ’lerin ve girişimcilerin üretim, katma değer sağlama, istihdam yaratma ve kaynakları ekonomiye kazandırma anlamında sürdürülebilir bir yapıya kavuşmalarını sağlayarak ekosistem içerisinde gelişimlerini desteklemek olduğunu ifade etti.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN