Kuaförler Odası Yeni Çalışmaya İmza Attı

Elazığ Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası tarafından 4 aydır yürütülen çalışma Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası tarafından 4 aydır yürütülen çalışma Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ım imzasıyla yürürlüğe girdi.

Karar ile Elazığ'da bulunan erkek kuaförleri Pazar günü, bayan kuaförleri ve güzellik merkezleri Salı günü kapalı olacak. Bu uygulamaya uymayan esnaflara cezai işlem uygulanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, kararın tüm Elazığ’a hayırlı olmasını dileyerek kararda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Türkoğlu, a.çıklamasında “Bugün ilimiz için çok güzel bir çalışmanın sonucunu almış bulunmaktayız. Bu çalışma için ilimiz Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a, çok teşekkür ederim. Çalışmamıza başladığımız günden itibaren odamızı yalnız bırakmadı. Aldığımız karara da sonuna kadar destek verdi. Ayrıca kararın alınmasında emekleri olan Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a, Ticaret İl Müdürümüz Bilal Öztürk’e, Elâzığ Ticaret Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’a, Esnaf Sanatkarlar Birlik Başkanı Cemil Erdem’e ve Zabıta Müdürümüz Selim Karakaya’ya çok teşekkür ederim.

Erkek kuaförlerimiz pazar günü bayan kuaförlerimiz ve güzellik salonlarımız da salı günleri kapalı olması kararını sayın valimiz imzalamıştır. Bu kararı çıkarmamızın nedeni meslektaşlarımızın talebidir. Ben ve ekibim 4 aydır bu kararın çalışmasını yaptık. Allah’a şükürler olsun bu kararı almış bulunmaktayız. 2000 yılından buyana erkek kuaförlerinin Pazar günü tatili vardı ama yasal değildi. Bugünden itibaren sayın valimizin kararı ile karara bağlandı. Çok kıymetli meslektaşlarımızdan ricamız, pazar ve salı tatillerine uymalarını talep ediyoruz. Alınan karara uymazalarsa cezai işlem uygulanacaktır. Bu karara rahatsız olacak 3-5 esnafımız olacaktır. Ben buradan söylemek istiyorum çoğunluk neyi istiyorsa ona uymak zorundayız.

Son olarak Elazığ olarak çok değerli sanatçı abimiz olan Bünyamin Eroğlu’nu kaybettik. Allah rahmet etsin mekanını Cennet etsin. Yakınlarına sabırlar versin” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN