Mehmet Ağar'dan Önemli Açıklama

 Adalet ve İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, Türkiye'de ve birçok ülkede yaşanan ekonomik soruna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

 Adalet ve İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, Türkiye’de ve birçok ülkede yaşanan ekonomik soruna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ağar, telefon bağlantısıyla katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi.


“MESELE SİYASİ BİR KUŞATMAYLA İLGİLİ”

Türkiye’nin ve birçok ülkenin yaşadığı ekonomik soruna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ağar, “Türkiye çok enteresan bir sıkıntıyla karşı karşıya. Makro ekonomik göstergeler olumlu seyretmesine rağmen döviz fiyatlarından kaynaklanan bir sıkıntı ortaya çıktı. Mesele tamamıyla bir siyasi bir kuşatmayla ilgili. Siyasi krizle ilgili. Bunu Türkiye aşmak mecburiyetinde. Yoksa her siyasi baskıya boyun eğerek, bunu da ekonomik baskılar kullanılarak devam edecek olursa Türkiye ileride bağımsızlığını kaybeden bir üçüncü dünya ülkesi haline dönüşür. Bunu kabul edebilmemiz mümkün değil. Ama görüldü ki Türkiye, bütün insanlarıyla, hükümetiyle, Cumhurbaşkanıyla, kurumlarıyla bunu da inşallah aşacaktır.” dedi.

“TÜRKİYE BU SORUNU DA AŞACAKTIR”

Türkiye’de ekonomik sıkıntılara karşı her türlü önlemin alındığına dikkat çeken Ağar, “Soğukkanlı olmalıyız. Paniğe kapılmamalıyız. Bununla ilgili tedbirler alınıyor. Dünya’da da yalnız değiliz eskisi gibi. Amerika’nın yeni politikalarına karşı bütün dünyada genel bir tavır var. Bütün dünya ekonomilerini olumsuz yönde etkileyen birtakım kararlar alıyorlar. İnşallah yakın zamanda bundan dönerler. Türkiye sadece bundan değil, Suriye’deki sıcak gelişmeler. Bunlarla da karşı karşıya. Türkiye nasıl Elbab’da, Afrin’de, Kuzey Irak’ta zincirleri kırdıysa ekonomide de kıracağına inanıyorum. Yeter ki birlikteliğimizi bozmayalım. Bu sorunları hepberaber aşacağız inşallah. Ben buna inanıyorum. Türkiye bunu da aşacaktır.” ifadelerini kullandı. 

"ESAS ÖNEMLİ MESELE DIŞ ÖDEMELER DENGESİ"

Türkiye’nin esas önemli meselesinin dış ödemeler dengesi olduğunu belirten Ağar, “Türkiye dış ödemeler dengesinde şuan her türlü tedbiri almış durumda.  Daha fazla alınacak tedbirler de vardır. Türkiye bütün bunları çevirebilecek durumdadır. Birçok  Avrupa ülkelerine göre devlet maliyesindeki göstergeler fevkalade iyi. Daha da iyi olabilir. Bu bakımdan bu bir avantajdır. Bunu iyi kullanabilirsek döviz fiyatlarında bir ölçüde dengeyi getirecektir.” şeklinde konuştu. 

“KORKMADAN, ÇEKİNMEDEN İŞLERİNİZİ YÜRÜTÜN”

İş dünyasının ve vatandaşların işlerini korkmadan, çekinmeden yürütmeleri gerektiğini vurgulayan Mehmet Ağar, konuşmasına şöyle devam etti:

Bayramda bunu gördük. 10 milyonu aşkın insan mobilize oldu. Kriz olan bir ülkede böyle bir şey söz konusu değil. Bunun nasıl suni bir kriz olduğunu herkes gördü. Herkes bu konuda son derece dikkatli. Siyasal tedbirler de alınıyor. Bir panik hali yok Allah’a şükür. O panik hali atlatıldı. Kontrol sağlandı. İnşallah bundan sonra daha olumluya doğru gideceğiz. Tabi dünyanın hali de malum. Siyasi anlamda her an akla gelmedik gelişmeler oluyor. Bunlara karşı da tedbirli olmamız lazım. Türkiye bu darboğazı aştıktan sonra önemli bir ölçüde sıkıntıyla karşılaşmadan yoluna devam edecek gücü bulacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN