Milletvekili Adayları Bir Arada

Elazığ TSO tarafından düzenlenen KOBİ Gelişim Destek Programı ve Girişimcilik Kursu Sertifika Takdim Toplantısına Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları ve Milletvekili adayları ile KOBİ temsilcileri katıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ TSO tarafından düzenlenen KOBİ Gelişim Destek Programı ve Girişimcilik Kursu Sertifika Takdim Toplantısına Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları ve Milletvekili adayları ile KOBİ temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Elazığ TSO Başkanı Arslan, siyasetçiler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleriyle Elazığ’a en iyi hizmeti vermek istediklerini söyledi

Elazığ TSO Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda Ak Parti Elazığ Milletvekili ve 24 Haziran Seçimlerinde Ak Parti Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Metin Bulut, CHP Tunceli Milletvekili ve 24 Haziran seçimlerinde CHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili adayı Gürsel Erol, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmer Yaşar, Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları ve Milletvekili adayları, KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa, Elazığ TSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, STK ve KOBİ temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Türk iş dünyasının, tüm dış baskı ve engelleme girişimlerine rağmen, yatırım, istihdam ve ihracat ile Türk ekonomisini büyütmeye devam ettiğini söyledi. Arslan konuşmasında, “Bugün KOBİ Gelişim Destek Programının tanıtımı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ben öncelikle sayın milletvekillerimize ve siyasi parti temsilcilerimizle milletvekili adaylarına ve iş dünyamızın temsilcilerine katılımları nedeniyle teşekkür ediyorum. Programın içerik ve detayları hakkında KOSGEB İl Müdürümüz detaylı bilgiler verecektir. Bu desteklerin iş dünyamız için çok büyük önem taşıdığını ve kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu biliyoruz. Programa başvuru için 22 Hazarin son tarih olduğundan ve zaman darlığından dolayı Ramazan ayı içerisinde bu etkinliği yapma zarureti doğdu. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bugün bu salonda sağlanan birliktelik ortamının 24 Haziran sonrasında da devam etmesini ve sizlerin milletvekili ve siyasetçiler, bizlerin ise iş dünyasının en büyük çatı örgütü olarak bürokratlarımızla birlikte el ele vererek bu şehrin kalkınma ve gelişmesine katkı sağlaması tek hedefimizdir. Ülkemiz bir yandan yaklaşan seçimler öncesinde döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle adeta ekonomiyle yatıp ekonomiyle uyanıyor. Biz iş dünyası olarak dövizdeki bu dalgalanmaların sürdürülebilir olduğuna inanmıyoruz. Mutlak suretle ekonominin normal çarkları içerisinde bu dalgalanmalar normal akışına girecektir. İş dünyası olarak biz ülkemizin büyümesine, gelişmesine, ihracatına ve istihdamına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ben bu nedenle tüm riskleri göze alarak büyümemizi sağlayan özel sektörümüzü buradan alkışlıyorum. İlimiz, KOSGEB, TKDK, FKA destekleriyle çok önemli yatırımlar almaya devam ediyor. Yapısı değişen Cazibe Merkezleri programı ile bizlere aslında çok önemli bir avantaj sağlanarak ilimiz Teşviklerde 6. Bölge destelerinden istifade etme şansına kavuştu.

Bedelsiz arsadan, KDV istisnasına, Vergi indirimden, SGK desteklerine, Faiz desteğinden enerji desteğine kadar birçok avantaj elde etmiş durumdayız. Tüm bunlarla birlikte 5 kısımdan oluşan Elazığ OSB’de artık yatırımcıya verilecek arazi kalmamıştır. Bu nedenle ismini Harput OSB diye tescillediğimiz ikinci OSB’nin altyapı çalışmalarını başlıyoruz. Yine Besi ve Plastik OSB ile Elazığ’da yatırımcılar için artık arsa sorunu kalmamıştır. İş dünyasının içinden gelen ve tüm ömrünü bu konulara ayırmış bir kardeşiniz olarak ifade ediyorum ki, ilimizin geleceği tüm bunlara baktığımızda çok daha iyi olacaktır. Ben bu düşüncelerle, teşrifleriniz nedeniyle teşekkür ediyor, en derin saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN