Öcal: Saadet'e Verilen Oylar CHP'ye Gitmiyor

Saadet Partisi Elazığ İl Başkan Yardımcısı İbrahim Öcal, bir açıklama yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi.  Öcal yaptığı açıklamada 'İktidar nedense kamplaştırmayı, gerilimi tırmandırmayı bir maharet zannediyor.' dedi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Saadet Partisi Elazığ İl Başkan Yardımcısı İbrahim Öcal, bir açıklama yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi.  Öcal yaptığı açıklamada “İktidar nedense kamplaştırmayı, gerilimi tırmandırmayı bir maharet zannediyor.” dedi.

“İKTİDAR KAMPLAŞTIRMAYI MAHARET ZANNEDİYOR”

24 Haziran seçimlerinin amacından çıktığına değinen Başkan Yardımcısı İbrahim Öcal, iktidarın insanları kutuplaştırdığını ifade etti. Öcal, “Seçim ne yazık ki bir seçim olmaktan çıkmış bir durumda. İktidar tarafından ve küçük ortağı tarafından bu süreç savaş süreci olarak milletin önüne konulmuş durumda. Bu elbette ki toplumu da, Saadet Partisi olarak bizleri de rahatsız etmekte. Biz milletimize, halkımıza bunun ısrarla bir seçim olduğunu söylüyoruz. Ama iktidar nedense kamplaştırmayı, gerilimi tırmandırmayı bir maharet zannediyor.” dedi.

“MİLLET İTTİFAKININ TEMELİNDE ADALET VAR, ÖTEKİLEŞTİRME YOK”

CHP ve İYİ Parti ile yaptıkları ittifaka değinen Öcal, bu ittifakın kutuplaşmaya karşı olduğunu söyledi. Öcal, “Bakın biz Saadet Partisi olarak CHP ve İYİ Parti ile bir ittifak yaptık. Bu ittifakın temelinde ne var derseniz bu ittifakın temelinde özgürlük var, adalet var, insan hakları var. Ötekileştirme yok, kamplaştırma yok. Biz bu paydaşlar etrafında İYİ Parti ile CHP ile Demokrat Parti ile ittifak kurduk. Memleketin geleceği için, memleketin selameti için… Şimdi biz CHP’nin, İYİ Parti’nin bu ülkenin bir partisi, bir insanı olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz. Hepsi bu ülkenin saygın, saygıdeğer insanı… bu ülkeye vergisini ödeyen insanlar, camide yan yana namaz kıldığımız insanlar, komşuluk yaptığımız insanlar… Biz bu insanları hain, şer, kötü olarak ifade edersek nasıl bir arada yaşayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

“KENDİNİZE BAŞKA DOSTLAR EDİNDİNİZ”

Saadet Partisi Elazığ İl Başkan Yardımcısı İbrahim Öcal, AK Parti’yi eleştirerek “Erbakan hocadan ayrıldınız, Erbakan hocayı sırtından hançerlediniz, Erbakan hocayı bırakıp kaçtınız. Kendinize başka dostlar edindiniz. Avrupalıları, Amerikalıları, İsraillileri kendinize dost edindiniz. Bunu bu ülke insanı biliyor.” şeklinde konuştu.

“BİRBİRİNE KÜFREDEN AK PARTİ VE MHP ŞİMDİ BİRBİRİNE SARILMIŞ”

Ülkenin seçim sistemini eleştiren Öcal, “AK Parti’nin %50’nin üzerinde oy alamama korkusuyla, MHP’nin de %10’un altında kalma korkusuyla ne yazık ki şu 15 yıllık süre zarfında birbirine hakaret eden küfür eden AK Parti ve MHP birbirlerine sarılmış durumdalar.” dedi.

“SAADET PARTİSİ’NE VERİLEN OYLAR CHP’YE GİTMİYOR”

Saadet Partisi’ne yönelik karalama kampanyası uygulandığını söyleyen Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İbrahim Öcal “Saadet Partisi’ne verilen oylar CHP’ye gitmiyor. CHP’ye verilen oylar da Saadet Partisi’ne gelmiyor. 3 partimiz millet ittifakı başlığı altında kendi amblemleri ile seçime gidiyor. Her partiye verilen oylar, her partinin hanesine ayrı ayrı yazılıyor. Peki, ben iktidar mensuplarına şunu sormak istiyorum. Sizler MHP ile cumhur ittifakı adı altında bir ittifak kurdunuz. Peki, MHP’ye verilen oylar sizin mantığınıza göre AKP’ye gelmez mi? Burada bir karartma var bilgi kirliliği var.” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN