Öğrenciler İçin 'Atık Matik' Kuruldu

Elazığ Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan sıfır atık projesi çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan sıfır atık projesi çerçevesinde çalışmalar devam ediyor.  Bu kapsamda öğrencilere çevre bilincinin aşılanması ve çevre hassasiyetinin oluşturulması için Koç İlkokulu’na “Atık Matik” kurulumu yapıldı.

Projenin açılış ve tanıtımını Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, Koç İlkokulu Müdürü Ferit Polat, okul öğretmenleri ve öğrencileri gerçekleştirdi.

BAŞKAN YANILMAZ: SEVDİREREK ÖĞRETİYORUZ

Programda konuşan ve projeye ilişkin bilgi veren Başkan Yanılmaz, şu açıklamayı yaptı:

Elazığ’ımızda sıfır atık projemizi yürütüyoruz. Birçok mahallemizi pilot mahalle seçtik, oralarda çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimize çocukları çöp toplamayı eğlence haline getirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Atik matik cihazımızı ilk defa Koç İlkokulu’na bıraktık. Çocuklarımız atık matiğe her pet şişe attığında cam şişe, kapak attığında puan topluyor, toplaştıkları puan ile kantinde alışveriş yapıyor. Masraflarını biz karşılıyoruz. Onlarda bu sayede etrafa çöp atıp kirletmiyorlar. Onların bir yerde toplanmasına fayda sağlıyorlar.

ATIK MATİK NEDİR?

Pilot okul olarak Koç İlkokulu’nda hayata geçirilen ve il genelinde yaygınlaştırılması hedeflenen Atık Matik cihazı, öğrencilere sevdirerek çöp toplama bilinci kazandırıyor.

Atıkların ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasını kolaylaştıran modern çöp toplama cihazı, topladıkları atıkları getiren öğrencilere puan kazandırıyor. Okul yönetimi tarafından öğrencilere verilen kartlara attıkları çöpler kadar puan yüklemesi yapan öğrenciler, daha sonra o puanlarla kantinden alışveriş yapma imkânı kazanıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN