Önce Konferans Sonra Konser

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçi ile Harput türkülerinin eşsiz yorumcusu Ahmet Yüce'nin konuk olarak katıldığı ‘Osmanlı’nın Yitik Şehri Kerkük’ programı, vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selami Polat ile çok sayıda eğitimci ve vatandaş katıldı.

Program ilk olarak akademik birikimleriyle alanında söz sahibi Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçi'nin tarihten derlediği önemli anekdotları anlatımıyla başladı.

Konuşmasının önemli bir kısmını yakın dönemde yaşadığımız siyasi olaylara ayıran Prof. Dr. Suphi Saatçi Türkiye'nin güney sınırındaki terör oluşumlarını temizlemek üzere başlattığı 'Afrin' operasyonuna ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Geçmişte yaşanılan olayları günümüzle özdeşleştiren Saatçi, hedefte Türkiye'nin Arap-İslam dünyasından koparılarak yalnızlaştırılmaya çalışılması olduğunu söyledi.

Harput ve Kerkük türkülerinin değerli yorumcusu Ahmet Yüce'nin seslendirdiği bir birinden güzel eserler ile devam eden program, Suphi Saatçi'ye plaket takdim edilmesi ile son buldu. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN