Palu ve Kovancılar'da Detaylı İnceleme

'Kültürel ve Kentsel Mirası Korumada Yetkinlik' eğitim programı için Elazığ'a gelen arkeologlar bugün Palu ve Kovancılar ilçelerinde incelemelerde bulundu. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi ve Çekül Akademi işbirliği ile 'Kültürel ve Kentsel Mirası Korumada Yetkinlik' eğitim programı için Elazığ'a gelen arkeologlar bugün Palu ve Kovancılar ilçelerinde incelemelerde bulundu. 

ÇEKÜL Akademi uzmanları hem teorik hem de alan incelemeleriyle pekiştirdiği eğitimler kapsamında Harput ve Ulukent Mahallelerinin ardından bugün de tarihin izlerini taşıyan Palu ve Kovancılar ilçelerini gezerek eğitimlerini sürdürdü. 30 farklı belediyeden gelen uzmanlar ilk olarak Palu İlçesi’ni ziyaret ederek tarihin izlerini yerinde inceledi. Geziye Palu Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu’da eşlik etti.

Daha sonra ÇEKÜL Akademi uzmanları Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar ile birlikte Kovancılar’da bulunan tarihi mekânları gezip çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemelerin ardından Elazığ Belediyesi ve Çekül Akademi işbirliği ile düzenlenen " Kültürel ve Kentsel Mirası Korumada Yetkinlik" eğitim programına katılan uzmanlara sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde bir açıklama yapan Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, bu eğitimin gerçekleşmesinde çok büyük emeği olan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz başta olmak üzere ÇEKÜL Akademi uzmanlarına teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN