Sadıkoğlu ve Yoğunlu'ya Tebrik Ziyaretleri

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ekonomi Dönem Platformu Başkanı Süleyman Kamaç ve Platform Üyeleri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sektereki A. Vahap Yoğunlu'yu ziyaret etti. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ekonomi Dönem Platformu Başkanı Süleyman Kamaç ve Platform Üyeleri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sektereki A. Vahap Yoğunlu’yu ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, “Malatya ve Elazığ’ın tarihsel komşuluğu dışında ticari ve ekonomik olarak da birlikte hareket eden birlikte gelişen bir yapı ile büyümesini önemsiyoruz. Sayın Başkanımız Oğuzhan Bey ve bizim göreve gelmemizle birlikte ilişkilerimizi üst düzeyde tutuyoruz. İki ilinde sosyo-ekonomik yapıda birlikte hareket etmesi, birlikte ticari faaliyetlerini yürütme adına önümüzdeki günlerde birçok çalışma yapacağız. Bu vesile ile Sayın Başkanımıza TOBB çatısı altında ve Malatya TSO’da tüm ekip arkadaşları ile birlikte başarılı bir çalışma dönemi diliyoruz” diye konuştu.

Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu ise, “Malatya ve Elazığ’ın birbiri ile entegre olması ve işbirliği yapması ticari anlamda çıtayı daha yukarılara çıkarma anlamında ciddi çalışmalar yapacağız. Bölgesel kalkınma ve gelişme adına karşılıklı neler yapılabileceği hususunda oturup üzerinde somut adımlar atılabilecek bir yaklaşım ortaya koymamız gerekiyor. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odaları olarak her türlü çalışma ve işbirliği içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Elazığ heyeti Malatya TSO ziyaretinin ardından Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine getirilen A. Vahap Yoğunlu’yu da ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular. Burada bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Başkanı Arslan, “TRB1 illerini oluşturan Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinin bir birine yakınlık mesafesi ve toplam nüfusu göz önünde bulundurulduğunda aslında büyük bir il konumundadır. Bu nedenle biz bölgesel kalkınma ve gelişmede bu 4 ilimizin tüm imkanlarının ortak paydada değerlendirilmesini istiyoruz. Bu bakış açısı maalesef bugüne kadar ortaya konulmamış. Ancak FKA’nın hedef ve hizmetleri bu bakış açımızla birebir örtüşmektedir. FKA Yönetim Kurulu Üyesi olarak önümüzdeki süreçte bu hedef ve anlayış ile çalışmalarımıza inşallah yön vereceğiz. Sayın Genel Sekreterimiz Elazığ Yatırım Ofisinde ilimiz ve bölgemiz için çok önemli çalışmalara imza atmış çalışkan ve başarılı bir kişidir. Bu nedenle kurum dışarıdan Genel Sekreter arayışından ziyade Sayın Yoğunlu’yu tercih etmiştir. Kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

FKA Genel Sekreteri A.Vahap Yoğunlu’da ziyaretten ve güzel temennilerden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Sayın Başkanım inşallah, bölgemizdeki Odalar, STK’lar ve tüm kurum kuruluşlar ile Üniversite ve Yerel Yönetimlerimizle ifade ettiğiniz hedeflere ulaşmaya gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN