Şehrin Can Damarı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı Açıldı

Şehir içi trafiğe kuzey eksenli can damarı olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Şehir içi trafiğe kuzey eksenli can damarı olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hizmete giren bulvar, şehir merkezindeki trafik yoğunluğuna alternatif çözümler üretmek amacıyla başta Zübeyde Hanım Caddesi olmak üzere şehrin trafik yükünü kuzey eksenli olarak kaydırarak, şehir içi trafiğin rahatlamasına büyük katkı sağlayacak.

Fırat Üniversitesi Teknokent Kavşağı’nda düzenlenen açılış törenine, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Elazığ Milletvekili Av. Ömer Serdar, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ Belediyesi Mehter Ekibinin coşkulu konseriyle başlayan törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ilk olarak İstiklal Marşımızın kabulünün 97. Yıldönümünde milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı.

“Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nın Elazığ’a hayırlı olmasını dileyen Başkan Yanılmaz, “2014 yılında aziz şehir Elazığ’a hizmet sevdasıyla yola çıktık. Hedefimiz marka şehir Elazığ. Hedefimiz en yoksul en fakir insanın dahi kolay yaşamasını sağlayan yatırımları bu şehre kazandırmak. Elazığ dört yıl önceki Elazığ değil. Çalışarak bu günlere getirdik. Elazığ bugün dünden bir adım daha öndedir. Ve yarın bir adım daha öne çıkacaktır” diye konuştu.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar Erbakan hocanın adının verildiği bulvarın açılışında olmanın onurunu yaşadıklarını ifade ederek, “Yol bir ulaştırma hizmetidir ve aynı zamanda buluşturma hizmetidir. Bu bulvar önemli buluşma noktaları sağlayacaktır” dedi. Sağlık ve ulaştırma alanlarında AK Parti hükümetlerinin çok önemli hizmetleri hayata geçirdiğini anlatan Ünüvar, “16 yıl içerisinde her iki ulaşım ve sağlık sektöründe dünya çapında işler yaptığımızı kamuoyu takdir ediyor. Daha çok hizmet edeceğiz. Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a da Elazığ’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

VEFA BORCUNU ORTAYA KOYMAKTADIR

Açılışın hayırlı olmasını dileyen Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ise şunları kaydetti:

Yıllar boyu Erbakan hocamızı bağırlarına basan siz değerli Elazığlılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Merhum Erbakan hocamız Elazığ’a karşı farklı bir sevgisi vardı. Elazığ’ı imanın kalesi, imanlı inançlı insanların beldesi diye tanımlamıştır. Başbakan olduğunda ilk yurt içi ziyaretini Elazığ’a yapmıştı. Elazığ’ımıza olan bu sevgisi tek taraflı değil. Elazığlılar Erbakan hocamıza yıllar boyunca en büyük desteği verdiler.

“YERLİ VE MİLLİĞİ TEMSİL EDEN BİR İSMİ BULVARA VERMEK ÖNEMLİ”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Av. Ömer Serdar ise “AK Parti belediyeciliği gelecek kuşakların haklarını gözeten belediyecilik anlayışıdır. Bu hareketin lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında bir belediyecilik faaliyeti ile yereli tanzim edip oradan ulusala oradan da küresel dünyada söz sahibi yapan bir harekete dönüştü. Başından beri yaslanmış olduğu milli manevi değeri perspektif alarak yoluna devam etmiş bir kadronun çalışmalarıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesiminin ardından açılış gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN